Lukko vahvistuu kovalla nimellä – NHL-läpimurtoa yrittänyt nuorten maailmanmestari siirtyy Raumalle

© Kuva: Ilari Isotalo

Liiga-kauteen valmistautuva Rauman Lukko on solminut kaksivuotisen sopimuksen nuorten MM-kultaa voittaneella puolustaja Vili Saarijärvellä.

Saarijärvi siirtyy Pohjois-Amerikasta Raumalle kahden vuoden sopimuksella. 23-vuotias Oulun Kärppien kasvatti kiekkoili päättyneellä kaudella AHL-joukkue Grand Rapid Griffinsissä sekä Tucson Roadrunnersissa.

– Meidän nuoret erinomaiset hyökkäysorientoituneet puolustajat Ville Heinola ja Tarmo Reunanen lähtevät kohti Amerikan valloitusta ja heidän mukanaan lähtee paljon nuoruuden intoa sekä todellista kiekollista talenttia. Pohdimme mistä saisimme samanlaista talenttia tänne ja onneksemme Vili Saarijärven nimi tuli esille. Saimme hänet meille kaikkien tapahtumien jälkeen, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo.

– Vilin potentiaali on todella korkealla. Hän on yrittänyt saada NHL-ovea auki, mutta vielä se ei ole ihan auennut. Tavallaan nyt Amerikan valloitukseen hänelle aikalisä ja meille pelaamaan. Yhteinen tavoitetila on selvä. Kaksi huippukautta Rauman Lukon paidassa ja toivon mukaan hän saa sitten uuden mahdollisuuden NHL:ssa.

Kiekollisena puolustajana tunnettu Saarijärvi on kiekkoillut Pohjois-Amerikassa syksystä 2014 alkaen.