Hyökkääjä Justin Danforth pelaa tulevalla kaudella ensi kertaa urallaan KHL:ssä.

27-vuotiaan kanadalaisen joukkue on Vitjaz Podolsk ja Danforth avasi mietteitään hiljattain solmitusta diilistään KHL:n virallisella nettisivulla.

Päättyneellä kaudella Lukko-paidassa takomillaan 60 (27+33) tehopisteellä Liigan pistepörssin voittaneelle Danforthille siirtyminen itäliigaan oli luonteva askel uralla.

– Kauteni Lukossa oli melko hyvä, joten odotin tarjouksia. Vitjaz lähestyi minua ja neuvotteluissa ymmärsin tämän olevan sopiva vaihtoehto, Danforth toteaa.

Liiga-pesti oli Danfortille uran ensimmäinen Euroopassa, mutta suunnitelma vanhalle mantereelle tulosta oli olemassa jo kauan.

– Jo lapsuudestani lähtien olin pieni, mutta nopea pelaaja ja monet totesivatkin pelityylini sopivan Eurooppaan. 13-vuotiaasta lähtien tavoitteeni on ollut pelata ja rakentaa uraa täällä, Danforth kertoo.

Kanadalainen tunnetaan kaukalossa todellisena pikakiiturina ja hyvälle luistelutaidolle löytyykin selkeä selitys.

– Olen työskennellyt luisteluvalmentajan kanssa 7-8-vuotiaasta lähtien ja jatkan sitä edelleen joka kesä. Olen todella kiitollinen isälleni, että hän kiinnitti jo lapsena luisteluun niin paljon huomiota, Danforth toteaa.

Tällä hetkellä mahdollisuudet jääharjoitteluun ovat vähissä ja Danforthin on pystynyt harjoittelemaan lähinnä fysiikkaa naapurinsa autotallissa painojen kera.

– Toivottavasti tilanne normalisoituu tulevina viikkoina ja pääsemme taas jäälle, Danforth toteaa.