Jokerit on niin sanotusti riehunut pelaajamarkkinoilla toukokuussa. Se on julkistanut jo seitsemän pelaajahankintaa, eivätkä ne ole olleet mitään ihan pieniä hakuja. Leiriin ovat liittyneet muun muassa Kärpistä Julius Junttila ja Jakub Krejcik.

Tällä kaudella KHL:ssä sijoille 1-8 päätynyt Jokerit on ollut nyt poikkeuksellisessa tilanteessa, sillä monella pelaajalla pahvit ovat olleet katkolla. Joukkueen rakentaminen huipentuu keväällä.

– Haluamme rakentaa tänne nimenomaan joukkueen. Emme mieti, kuka yksittäinen pelaaja korvaisi vaikkapa Mikko Lehtosen, vaan keskitymme kokonaisuuteen ja että se olisi mahdollisimman laadukas, Jokerien GM Jari Kurri kertoo joukkueen nettisivuilla.

Jokereilla on sopimus nyt neljän maalivahdin, 12 puolustajan ja 18 hyökkääjän kanssa. Kurri on kuulemma tyytyväinen jatkaviin pelaajiin ja uusiin vahvistuksiin, jotka hän ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen ovat seuraan kiinnittäneet. Aika näyttää sen, tuleeko joukkueeseen vielä tuonnempana täydennystä.

– Seuraamme tilannetta ja reagoimme sen mukaan. Olemme kuitenkin hyvissä asemissa, koska sopimuksia on tehty paljon. Voimme hyvinkin aloittaa kauden tällä joukkueella, Kurri valaisee.

Hän ei suostu lyömään vasaraa pöytään sanoakseen, että Jokereiden joukkue olisi nyt lopullisessa muotissaan. Kuten tiedetään, poikkeukselliset ajat vaativat kärsivällisyyttä ja moneen kysymykseen on vielä vastaus saamatta.

Esimerkiksi NHL:ssä ei ole mitään tietoa tulevan suhteen. Toisin kuin eurooppalaiset sarjat, taalaliigan kausi 2018-19 on yhä kesken.