Edes Jaromir Jagr ei pystynyt samaan! Esa Tikkanen tykitti NHL-historiaa tasan 32 vuotta sitten

© Kuva: Getty Images

Päivälleen 32 vuotta sitten Edmonton Oilers kohtasi Stanley Cup -finaaleissa Boston Bruinsin. Edmontonin isoimmat tähdet olivat tuolloin hurjassa vireessä.

Wayne Gretzky tarjoili neljä maalisyöttöä, kun joukkuekaveri Glenn Anderson nakutti tehot 1+3. Tämä oli ainoa kerta NHL-historiassa, kun kaksi pelaajaa samasta joukkueesta nakutti neljä tehopistettä mieheen samassa finaaliottelussa.

Myös suomalaislegenda Esa Tikkanen oli ottelussa hurjassa vireessä. Hän tykitti Gretzkyn syötöistä hattutempun.

Tikkasen kolmen maalin ilta oli harvinaislaatuinen temppu. Hänen lisäkseen eurooppalaisista pelaajista hattutempun finaaleissa ovat pystyneet tekemään vain Jari Kurri ja Peter Forsberg. Edes kaikkien aikojen eurooppalainen, Jaromir Jagr, ei koskaan urallaan pystynyt samaan.