Uusi treenikausi alkanut – liigaseuroissa ”sirkus” käynnissä: ”Pakko myöntää, että ihan jännitti – siis se, että löydänkö oikeasta ovesta sisälle”

© Kuva: Juha Tamminen

Monessa liigaseurassa on päällä niin sanottu sirkus koronavirusfarssin vuoksi. Arkea leimasivat ensiksi kauden keskeyttäminen täydellisen lässähdyksen myötä jo maaliskuussa ja nyt esimerkiksi yt-neuvottelut pelaajistoa myöten. Lisäksi myös treeniolosuhteet ovat toistaiseksi kaukana normaalista.

Viime kaudella pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle jäänyt TPS käynnisti valmistautumisen toivottavasti ensi syksynä alkavaan kauteen virallisesti keskiviikkona. Joukkue tiedotti tuoreimmista kuulumisista kotisivuillaan.

Vallitsevan tilanteen vuoksi yksi pelaaja kerrallaan suoritti paikallisen Gatorade Centerin kuntosalissa pyöräergometritestin, jolla selvitettiin pelaajien nykykuntoa. Pelaajat saapuivat myös hallille porrastetun aikataulun mukaisesti, ylimääräisiä kontakteja vältellen.

Loppuviikon ajan kestävän testirupeaman päätteeksi TPS:n pelaajat harjoittelevat itsenäisesti etätöiden merkeissä, yksilöllisten ohjelmien ohjaamana sekä viranomaisohjeistuksia noudattaen.

Keskiviikkona oudon kuuloiseen pyöritykseen törmäsi muiden lisäksi Tapparasta tullut Juhani Jasu.

– Pakko myöntää, että ihan jännitti aamulla. Lähinnä siis se, että löydänkö oikeasta ovesta sisälle. Hienolta tuntui astua halliin TPS:n pelaajana, vaikka onhan tämä täysin erikoinen ja omalaatuinen tilanne koronaviruksen myötä.

Arjen hankala tilanne vaatii nyt pinnaa. Jokaisen tulisi sopeutua, huomioida turvavälit sekä pysyä luonnollisena. Jasu painottaa sitä, että nyt täytyy rakentaa tavat, joilla pelaaja pääsisi mahdollisimman hyvään kuntoon poikkeuksellisissa olosuhteissa.

– Tästä se uuteen kauteen valmistautuminen joka tapauksessa alkaa ja ensimmäinen askel uuteen aikaan on otettu.

Eurajoella syntynyt kaksinkertainen Suomen mestari pelasi päättyneellä kaudella siis Tapparassa. Hän iski runkosarjan 56 ottelussa tehot 3+7=10 (-4). Nyt edessä olisi uusiin joukkuekavereihin tutustuminen.

– Joukkuekemian rakentaminen siirtyy nyt myöhäisempään ajankohtaan, mutta mennään rauhallisen luottavaisena eteenpäin.


PÄIVÄN VIHJE: LOKOMOTIV JAROSLAVL – JOKERIT

Karkaako Lokomotiv vai nouseeko Jokerit rinnalle ottelusarjassa?