NHL-pelaajat olivat mukana kaikissa talvikisoissa 1998-2014, mutta Pyeongchangissa 2018 taalaliigan taitureita ei kaukaloissa nähty.

Nyt Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja Rene Fasel on ottanut kantaa toiveisiin saada NHL-pelaajat mukaan Pekingin 2022 talviolympialaisten kiekkoturnaukseen.

– Ennen koronapandemiakriisiä meillä oli hyvä keskusteluyhteys NHL:n kanssa pelaajien mahdollisesta osallistumisesta, mutta nyt emme tiedä millainen seuraavasta kaudesta siellä tulee, emmekä siitä millainen sesonki Euroopassa on, Fasel toteaa uutistoimisto RIA Novostille ja jatkaa:

– Maailma on tällä hetkellä täysin sekaisin, eikä kukaan pysty sanomaan saapuvatko NHL-pelaajat kisoihin (2022 olympialaisiin). Toivon kuitenkin, että heti kun koronavirus saadaan hallintaan tilanne voisi muuttua. On nähtävä kuinka paljon rahaa NHL häviää ja mikä on tilanne Kiinassa.

Fasel uskoo NHL-pelaajien tulon kisoihin ratkeavan ensi keväänä. Vielä tammikuussa sveitsiläinen asetti taalaliigan komissaari Gary Bettmanille takarajaksi ensi elokuun lopun. (lue uutinen täältä)

Ennen Pyeongchangin kisoja NHL ilmoitti poisjäännistään vain kymmenen kuukautta ennen olympialaisten alkua ja tuolloin varsinkin Kanadalla ja Yhdysvalloilla oli vaikeuksia saada kaukaloon kilpailukykyiset joukkueet.