Kanadalainen Connor Bedard on tekemässä kiekkohistoriaa. 14-vuotias hyökkääjä varataan WHL:ään poikkeusstatuksella vuotta nuorempana kuin pitäisi. Bedard on koko liigan historian ensimmäinen 14-vuotias varaus.

– Tänä vuonna kokonaisvaltaisen pelini työstäminen on ollut iso fokus ja olen parantunut siinä todella paljon. Valmentajani on ollut tarkka siinä, Bedard kommentoi WHL:ään valmistautumista.

Muissa Kanadan juniorisarjoissa poikkeusstatuksen kiekkoilijoita on nähty, mutta nekin tapaukset ovat äärimmäisen harvinaisia. Esimerkiksi John Tavares ja Connor McDavid pääsivät pelaamaan OHL:ssä vuotta nuorempina kuin tavallisesti.

Bedard pelasi kesken jääneen kauden juniorisarja CSSHL:ssä. Hän iski 36 runkosarjaottelussa hurjat tehot 43+41=84. Vertailun vuoksi huippulupaus Dylan Cozens pelasi samassa sarjassa vuoden vanhempana ja iski 30 ottelussa tehot 27+30=57.

Nuoresta iästä huolimatta Bedardilla on raamitkin kunnossa. 14-vuotiaana hän on jo 173-senttinen ja painoa löytyy 75 kiloa. Hänet varataan NHL:ään vuonna 2023.