Ruotsalaiset NHL-tähdet ovat puhuneet: tässä oli koko kauden paras ruotsalaispelaaja

© Kuva: Getty Images

Ruotsalaisilta kärkirivin NHL-tähdiltä kysyttiin, kuka on ollut NHL-kauden paras ruotsalainen. Oliver Ekman-Larsson, Victor Hedman ja Nicklas Bäckström olivat vastauksissaan yksimielisiä: Mika Zibanejad.

New York Rangersin maalitykki ehti pelata 57 ottelua ennen kuin NHL-kausi pistettiin jäihin. Hän iski niissä 41 maalia ja 75 tehopistettä.

Zibanejadin kauden kohokohta oli, kun hän iski viisi maalia Washington Capitalsin verkkoon.

– Paras ruotsalainen on Mika. Hän on ollut vaikuttava, ennen kaikkea viiden maalin ottelu Bäckströmin Capitalsia vastaan. Se oli aika sairasta, Tampa Bay Lightningin puolustaja Hedman kommentoi.

Hedman ei ole kevytsarjalainen itsekään. Monissa NHL-toimittajien papereissa häntä pidettiin kärkiehdokkaana Norris Trophyn voittoon.

– Mika on ollut uskomaton. Vaikka pelaan vastustajajoukkueessa, hänen puolestaan täytyy olla iloinen. Se peli oli uskomaton. Hän on ollut paras, kantanut Rangersia hartioillaan ja johtaa heitä kohti pudotuspelipaikkaa. Se on iso juttu, kun arvioi pelaajaa, Bäckström kommentoi.

– Olen samaa mieltä Nicklasin ja Victorin kanssa. Mika on ollut fantastinen. Monet ruotsalaiset ovat pelanneet hyvän kauden, mutta Mika on ollut paras, Ekman-Larsson totesi.