Tampa Bay Lightningin NHL-seuran päävalmentaja Jon Cooper purki tuntojaan viime kauden pudotuspelien fiaskostaan.

Viime vuoden keväällä pudotuspelien kynnyksellä sinipaitaiset floridalaiset näyttivät suorastaan pysäyttämättömiltä.

Lightning oli jyrännyt runkosarjan ylivoimaiseen voittoon. Ensimmäisessä pudotuspelisarjassa vastaan asettui Columbus Blue Jackets, jonka lähes kaikki povasivat olevan pelkkä suupala väkivahvalle huippujoukkueelle.

Toisin kuitenkin kävi. Tampa Bayn peli suli totaalisesti ja Blue Jackets lähetti mestarisuosikin laulukuoroon neljällä suoralla voitolla.

Cooper otti katastrofista heti vastuun niskoilleen, muttei suostunut puhumaan julkisuudessa karusta pettymyksestään pitkään aikaan mitään.

Amerikkalaisen mukaan joukkueensa kohtalo tuntui niin uskomattomalta, että se vaati melkoisen määrän sulattelua.

– Ensinnäkin on revittävä itsensä ylös kanveesista. Tämä tuntuu aika oudolta, mutta tilanne tuntui hieman samalta kuin nyt näinä vaikeina aikoina. Kaikki meni hienosti, mutta eräänä päivänä töihin saapuessasi sinut lähetetään kotiin, kautesi on ohi ettekä voi olla joukkueen kanssa yhdessä, Cooper vuodatti Sportsnetin haastattelussa.

– Kävimme läpi epäuskon ja yksinäisyyden tunteita. Minun oli tehtävä hieman itsetutkintaa ja mietittävä, mitä teen. Aikoisinko piiloutua tämän kaiken taakse? Se tapahtui ja on vain katsottava taakseen ja mietittävä, miksi niin kävi, amerikkalainen sanoi.