Legendaarinen NHL-seura Montreal Canadiens on kärsinyt parin viime kauden ajan luotettavan kakkosvahdin puuttumisesta, minkä vuoksi supertähti Carey Price on joutunut kantamaan joukkuettaan jopa kohtuuttomalla pelikuormalla.

NBC Sportsin James O’Brien uskookin Canadiensin seurajohdon tekevän tänä kesänä kaikkensa hankkiakseen viimein luotettavan varamiehen jo 32-vuotiaalle Pricelle, jonka pelisuorituksiin valtavilla ottelumäärillä on eittämättä ollut vaikutusta.

O’Brien nostaa ykkösvaihtoehdoksi vapaille markkinoille päätymässä olevan Jaroslav Halakin, joka on toiminut viime kaudet Boston Bruinsisssa Tuukka Raskin luotettavana kakkosmiehenä.

Halak on kenties koko NHL:n viime vuosien paras kakkosvahti, jonka vastuulle voi helposti antaa 30 runkosarjaottelua. Tämä puolestaan varmistaisi sen, että Canadiens saisi suuremmalla todennäköisyydellä nauttia raikkaasti maalivahtipelistä joka ilta.

Halakin paluu Habs-paitaan olisi takuulla ilouutinen myös Canadiensin faneille. Kolme kautta vuosien 2008 ja 2010 välillä Montrealissa aikoinaan pelannut nyt 34-vuotias Halak oli edellisellä visiitillään jopa niin vakuuttava, että seurassa harkittiin tuolloin jopa Pricen kauppaamista slovakkitorjujan tieltä. Halak saattaakin hakea tänä kesänä vapailta markkinoilta myös mahdollista ykkösvahdin roolia.

LUE MYÖS: Rasmus Ristolainen laukoo kovaa tekstiä kasvattajaseuransa TPS:n kaudesta: ”J*malauta tekis mieli antaa tulla tykin suusta…”