NHL-seura valmis kauppaamaan suomalaistähtensä? ”Jos joku tarjoaa vaihdossa…”

© Kuva: Getty Images

Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jackets on varsin hyvissä asemissa tulevan kesän NHL-markkinoilla.

Ohiolaisseuran suomalais-GM on käyttänyt 68,2 miljoonaa dollaria 17 pelaajasopimukseensa, joskin kiinnitettävänä on vielä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi (UFA) tuloillaan oleva Josh Anderson sekä kolme rajoitettua vapaata agenttia (RFA): tähtisentteri Pierre-Luc Dubois sekä maalivahtikaksikko Joonas Korpisalo ja Elvis Merzlikins.

The Athletic pohtii tuoreessa artikkelissaan, voisiko Kekäläinen laittaa toisen maalivahdeistaan lihoiksi hankkiakseen laatua joukkueen varsin nimettömään hyökkäykseen. Mediajätti arvioi Kekäläisen hakevan maalivahtikaksikolleen vähintään kahden vuoden sopimuksia. Kummankaan nousussa urallaan olevan 25-vuotiaan veskarin ei joka tapauksessa uskota suostuvan yli kolmivuotisiin sopimuksiin, sillä kaksikon arvo on tällä hetkellä kovassa nousussa.

NHL-toimittaja Lyle Richardson puolestaan uskoo Kekäläisen olevan valmis luopumaan toisesta RFA-maalivahdistaan yhdellä ehdolla.

– Jos joku NHL-seura olisi valmis antamaan vaihdossa nuoren NHL-tason keskushyökkääjän, he (Columbus) todennäköisesti liikkuisivat siihen suuntaan. Joka tapauksessa, uskon molempien maalivahtien solmivan kaksivuotiset sopimukset, minkä jälkeen katsotaan, kuinka asiat etenevät, Richardson kirjoittaa.

Jatkuu Korpisalon ura sitten missä tahansa, miestä odottaa takuulla tuntuva korotus nykyiseen 1,15 miljoonan dollarin vuosipalkkaan.