Kesken päättyneen kauden Jokereihin saapunut puolustaja David Sklenicka tienasi vahvoilla esityksillään jatkodiilin myös kahdelle tulevalle sesongille helsinkiläisryhmässä.

Jokereiden nettisivulla julkaistussa haastattelussa 23-vuotias tshekki hehkuttaa seuraa vuolaasti.

Joulukuussa tapahtunut siirto Pohjois-Amerikasta tuli mainioon aikaan, sillä peliaikaa ei juurikaan tullut edes NHL:n Montreal Canadiensin farmiseura Laval Rocketissa.

– Olin todella onnekas. Jokerit pelasti kauteni, koska pelasin vain seitsemän peliä AHL:ssä kolmen kuukauden aikana. Jokereissa kauteni alkoi alusta, pelasin jokaisessa ottelussa ja pelasin paljon, Sklenicka muistelee päättynyttä sesonkia ja jatkaa:

– Olen todella onnellinen nyt, koska Jokerit on todella hyvä organisaatio ja joukkue pelaa KHL:ssä. En olisi voinut paljon parempaa vaihtoehtoa itselleni toivoa viime kaudella. Tuntuu todella hyvältä jatkaa seurassa myös kahdella tulevalla kaudella.

Sklenicka tympääntyi AHL:ssä pelitapaan, jossa puolustajilta pyydettiin lähinnä kiekon lyömistä lasiin ja keskialueelle. Hyökkäyksiä ei saanut tukea, vaan tärkeintä oli turvata selustaa.

Jokereissa myös puolustajilla on iso rooli myös kiekollisessa pelissä ja erinomaisesti liikkuva Sklenicka pitää tavasta kovasti.

– Halusin jäädä Helsinkiin, joten en edes miettinyt mitään muuta vaihtoehtoa ensi kaudeksi. Pidän siitä tyylistä, jolla joukkueemme pelaa. Oli unelmani saada jatkaa seurassa, Sklenicka toteaa ja jatkaa:

– Saan pelata kiekolla ja pääsen tukemaan hyökkäyksiä. Tällainen tyyli kehittää minua pelaajana ja se on hyvä asia urani kannalta.

Nuoresta iästään huolimatta jo kahdet MM-kisat pelannut pakki haluaa kehittyä kaikessa rauhassa paremmaksi.

– Voin kehittää kaikkea, mutta erityisesti syöttö- ja laukaustaitoihin haluan keskittyä. Jos vertaa, kuinka paljon esimerkiksi Bobi (Mikko Lehtonen) laukoi ja sai kiekkoja maalille, niin haluan kehittää omaa laukaustani sille tasolle, Sklenicka toteaa ja jatkaa:

– Tulevaisuuteni on Jokereissa seuraavan kahden vuoden ajan ja keskityn nyt vain siihen.