Liigajoukkueen mestarihankinnalle ei ole luvassa ilmaista pelipaikkaa, vaikka rooliin ei ole tyrkyllä kasapäin pelaajia – ”Tarvittaessa löytyy urpopuoli, mutta lähdetään pelaa eka”

© Kuva: Juha Tamminen

Pääkaupunkiseudulta kauden 2016-17 lopussa lähtenyt Miro Karjalainen palaa sinne kolmen kauden jälkeen. Liigassa HIFK:n paidassa kaudella 2015-16 debytoinut pakki vietti kolme talvea Hämeenlinnassa voittaen HPK:ssa viime keväänä suomenmestaruuden.

Nyt pelaaja kertoi HIFK:n kotisivujen Karanteenipäiväkirjat-haastattelussa, että kun joukkueesta otettiin pelaajan yhteyttä, oli asia pelaajan pääkopassa selvä heti. Hän halusi tarttua mahdollisuuteen.

Liigadebyytin lisäksi suomenmestari iski aikoinaan HIFK:ssa uransa avausmaalin. Lisäksi keväällä 2016 Mestiksessä oli lähellä todellinen jättipaukku.

– 0-3-tappiosta meinattiin tiputtaa Jukurit seitsemännessä pelissä, Karjalainen heittää.

K-Vantaa hävisi kolme ensimmäistä peliä, mutta voitti kolme seuraavaa – joista kaksi vielä jatkoilla.

Kaksimetrinen ja yli satakiloinen pakki lähti pääkaupunkiseudulta kauden 2016-17 päätteeksi ECHL:ään Idaho Steelheadsiin. Siellä 24 peliä toivat tehot 1+2=3 (-1), jäähyminuutteja kertyi vain 21 kappaletta.

– Se oli opettavaista, henkinen ja fyysinen kasvu. Henkisesti kova liiga, siellä on hyviä pelaajia, pelillisesti hyvä liiga. Siellä sai nähdä milloin mitäkin.

Tuolla reissulla Karjalainen joutui hanskaamaan.

– Ne osaavat sen homman, nuha tuli parikin kertaa. Tietyt kaverit hanskaavat paljon. Meillä oli semmosia, ketkä niin sanotusti kerkesivät tilanteisiin ekana, nyt keväällä ensiksi kauden jälkeen iisiä ottanut ja sitten ylläpitävää parisen viikkoa tehnyt pelaaja hymähtää.

Tärkeimmät kolme vuotta

Päättyneellä kaudella Liigan 50 ottelussa tehot 3+3=6 (+2) tehneelle Karjalaiselle HPK-ajat olivat kuulemma tärkeimmät kolme vuotta. Kerhossa pakki meni pelaajana eteenpäin.

Aiempaan HIFK-visiittiin nähden on eroja.

– Peli on mennyt omasta mielestä eteenpäin. Kuvioissa on paremmin liikkuva ja vähän fiksumpi Karjalainen. Tarvittaessa löytyy se urpopuoli, mutta lähdetään nyt pelaa eka.

Luistelu on ollut kivitalon kokoiselle puolustajalle iankaikkinen ongelma.

– Se on mennyt eteenpäin, mutta vielä täytyy ottaa steppejä, sanoo pelaaja, jonka kehityksen kohteisiin kuuluu yhtä lailla kestävyys.

HIFK:ssa luvassa ei ole pelipaikkaa ilmaiseksi, vaikka Nummelaan muuttavan ja sieltä kotoisin olevan Karjalaisen roolin pelaajia ei Liigassa suoranaisesti pursua.

– Tykkään semmosesta tilanteesta, joutuu tekee joka päivä hommia. Ei oo semmosta, että jos vetää vähän ohi, niin silti pelaa.