Pittsburghin Yliopiston Sairaalan (UPMC) lääkäri Gavin Harris otti torstaina kantaa NHL-kauden mahdolliseen jatkumiseen liittyviin uhkiin.

Pittsburgh Post-Gazetten toimittaja Mike Defabo tiedusteli Harrisilta: saako tyypin 1 diabetestä sarastava Kaapo Kakko osallistua kesällä mahdollisesti jatkuviin NHL-peleihin?

Harris ei suostunut ottamaan kantaa yksittäisiin tapauksiin, mutta etukäteen tiedetyt sairaudet on hänen mukaan otettava huomioon.

– On vielä liian aikaista sanoa, että estävätkö tietyt sairaudet urheilijoiden osallistumisen peleihin. Tuo on asia, jota täytyy ehdottomasti katsoa ennen kuin urheilun aloittaminen tapahtuu, Harris vastasi.

Yksi koronapandemian aikaan vaarassa oleva pelaaja on Pittsburgh Penguinsin tähtipuolustaja Kris Letang, joka sai sydämeensä veritulpan vuonna 2014. Post-Gazette kertoo, että lääkärit ovat huomanneet, että koronavirus voi aiheuttaa veritulpan jopa nuorelle ja terveelle henkilölle.

Myös Penguinsin puolustajan Zach Trotmanin astma voi olla potentiaalinen uhkatekijä koronaviruspandemian aikaan. Yhdysvaltalainen pitää aina pukukopissa inhalaattoria mahdollisen astmakohtauksen takia.