The Athletic -sivusto on julkaissut viimeviikkoisen TOP-99-listan vastapainoksi NHL:n kaikkien aikojen 101 huonointa pelaajaa pelinumeroittain.

Kieli poskella laadittu listaus sisälsi paljon tuttuja nimiä sekä myös lyhyemmän NHL-uran pelanneita pelaajia. Joukossa oli myös NHL:n todellisia tähtipelaajia, jotka eivät välttämättä olleet pelinumeronsa aikaan aivan parhaimmillaan.

Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi nostettiin pelinumeron 98 kohdalla erityismaininnaksi.

– Ehkä tämän valinnan tulisi kohdistua Jesse Puljujärveen, sivusto kirjoitti.

Lopulta huonoimmaksi 98 pelinumeroa kantaneeksi pelaajaksi valikoitui NHL:ssä pitkän uran pelannut Brian Lawton.

– Pidin siitä rohkeudesta laittaa vuoden 1983 ykkösvaraukselle selkään pelinumeron 98. Olisiko hän seuraava Wayne Gretzky vai? Melkein, sillä hän teki ensimmäisellä kahdella kaudellaan vain 15 maalia. Sen jälkeen Minnesota North Stars heräsi ja antoi hänelle normaalin pelinumeron, The Athletic taustoitti.

Muita oman pelinumeronsa huonoimpia olivat muun muassa Patrik Stefan, joka kantoi selässään numeroa 13. Stefania pidetään NHL:n historian yhtenä heikoimpana ykkösvarauksena.

Myös kiekkolegenda Martin St. Louisin lyhyt hetki pelinumeron 15 kanssa sai paikkansa listauksessa. St. Louis pelasi uransa alkuaikoina Calgary Flamesin riveissä numero 15 selässään kahden kauden ajan tehden vain neljä maalia. Tämän jälkeen hänet päästettiin vapaana pelaajana Tampa Bay Lightningiin, jossa hän nousi numero 26 selässään NHL:n legendojen joukkoon.

Numero 24:n kohdalla valinta kohdistui rääväsuiselle legendalle Don Cherrylle.

– Hän pelasi koko uransa vain alasarjoissa. Hän pääsi vain yhden pudotuspeliottelun ajaksi maistamaan NHL-vauhtia. Sen jälkeen hänestä ei kuultu enää, sivusto perusteli valintaa.

Muita listalle päässeitä nimiä: Bobby Clarke (34), Peter Laviollette (39), Tie Domi (40), Sean Avery (42), Corey Perry (61), Paul Coffey (74), Aleksei Jashin (79), Vadim Shipatshev (87) sekä Rick Dudley (99).

Voit katsoa listan kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä (maksumuurin takana).