KHL:n pudotuspeleissä taivaltaan jatkava – jos ne ylipäätään jatkuvat – Ak Bars Kazan on kääntymässä siihen vaihtoehtoon, että koko kausi lyötäisiin purkkiin. Se julkaisi kotisivuillaan vetoomuksen, jossa se vaatii tätä.

Joukkue perustelee tätä muun muassa sillä, ettei sarjan keskeyttäminen toistaiseksi huhtikuun 10. päivään saakka ole riittävä toimi koronaviruksen jyllätessä. Lisäksi, jos kausi jatkuu, pitäisi treenejäkin jatkaa pian. Niiden vuoksi pelaajat ja henkilökunta sekä edelleen näiden läheiset joutuisivat liian suureen vaaraan COVID-19:n piinatessa.

Tiedotteessa painotetaan, että Bars-yhteisön mielestä kenelläkään ei ole oikeutta ottaa vastuulleen toisen ihmisen elämää ja terveyttä.

Lisäksi nyt pelaajat ja valmentajat joutuvat olemaan maisemissa, koska kauden jatko on yhä vaakalaudalla. Jos kausi laitettaisiin pakettiin, pääsisivät pelaajat läheistensä luo kotiin Suomeen sekä Valko-Venäjälle, Latviaan, Kanadaan ja Ruotsiin.

Ak Bars Kazanissa pelaa sinivalkoisista Jesse Virtanen, jonka on huhuttu siirtyvän ensi kaudeksi Ruotsiin.

LUE MYÖS:
Menettikö Jokerit menestyssaumat hätiköintiin? Tästä syystä joukkue vetäytyi, mestaruus saatetaan yhä ratkaista: ”En näe syytä mitätöidä mestaruustaistoa”

Venäläisjätin luotsilta paloi käämi Jokerien kanssa – STT: SKA:n suomalainen kommentoi lähes normaalisti jatkuvaa arkea – ”Täällä ei mielipiteitä paljon kysellä”

Totta se on! Venäläisjätiltä käsittämätön ehdotus Jokereille synkkinä aikoina: ”Ei ottanut tarjousta vastaan”