NHL:ssä muhii jättimäinen yllätys – suomalaisten johtama viime vuosien menestyjä ajautumassa täydelliseen katastrofiin? ”Tarvitsemme pisteitä nyt heti”

© Kuva: Getty Images

Viime vuosina NHL:n kärkipään laumaksi tiedetty, mutta ilman kirkkainta menestystä jäänyt Nashville Predators alkaa olemaan taalaliigassa pulassa. Kymmenestä viime ottelusta vain 11 pinnaa kerännyt joukkue on kerännyt läntisessä konferenssissa vasta kymmenenneksi eniten pisteitä.

Joukkue hävisi keskiviikkoyönä Minnesota Wildille 1-3. Se pyyhkäisi voitolla Predsin ohi ja tappio oli tälle toinen kahteen yöhön.

– Olen pettynyt ensimmäiseen erään. Näytti vähän siltä, että jatkoimme siitä, mihin jäimme eilen Edmonton-tappiossa. Maksoimme siitä nyt, pelin loputtua se maksoi meille koko ottelun, päävalmentaja John Hynes pauhasi seuran kotisivuilla.

– Painoimme lopussa, ensimmäinen erä ei ollut meiltä lainkaan hyvä. Otimme kolmannessa erässä kolme kakkosta, Preds-kippari Roman Josi puolestaan pyöritteli.

Maalivahtikaksikon Pekka RinneJuuse Saros johtama lauma on jäänyt pudotuspeleistä ulos edellisen kerran kuusi vuotta sitten kaudella 2013-14. Nyt joukkue on lähellä täydellistä katastrofia.

– Annan nyt äijille luottoa siitä, että tulimme vielä takaisin. Taistelimme toisessa ja kolmannessa erässä, luotsi sanoi.

Vaikka Preds oli yön pelissä tappiolla jo 0-3, ei se lyönyt hanskoja tiskiin. Toisaalta se tuskin aiheuttaa riemunkarkeloita. Joukkueen pitää nyt voittaa.

– Niin, emme voittaneet ja tarvitsemme pisteitä nyt heti. Meidän on oltava parempia, kapteeni Josi tokaisi.

Seuraavaksi Nashville kohtaa Dallas Starsin kahdesti.

– Ne ovat tärkeitä. Meidän on otettava nämä tappiot oppitunteina ja lisäksi meidän on varmistettava, että pelaamme Dallasia vastaan käyttäen oikeaa ajattelutapaa, Hynes filosofoi.

Nashvillessa pelaa suomalaisvahtien lisäksi sinivalkoisista hyökkääjä Mikael Granlund.

Preds on ollut matalalennossa isossa kuvassa uhkaavan pitkää. Esimerkiksi viiden, kymmenen, 25 ja 30 edellisen ottelun sarjataulukossa se ei mahdu edes pudotuspelipaikoille.

LUE MYÖS:
Oho! Piste-ennätystään taas parannellut NHL:n suomalaiskolossi väänsi alivoimalla kaksi pinnaa – loistaa kahdessa todella yllättävässä pörssissä

Huikea ilta NHL:ssä! Mikko Koskiselle hirvittävä läjä torjuntoja ja valinta ykköstähdeksi – suomalaiset löivät päitään pahasti: ”Tunsin olevani hyvä”