NHL:n kesän pelaajamarkkinat kuumenemassa – läpimurron tehneelle suomalaishyökkääjälle käymässä ”sebastianahot”?

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsissa läpimurtokauttaan NHL-tasolla pelaava Roope Hintz on tulevan kesän kiinnostavin suomalainen rajoitettu vapaa agentti.

23-vuotias sentteri on iskenyt tämän kauden 59 pelissä tehot 18+14=32. Ilves-kasvatin uskotaankin saavan seuraltaan viimeistään kesällä hulppean korotuksen nykyiseen tulokassopimukseensa.

Hintz saattaa tosin herättää kiinnostusta myös muissa NHL-seuroissa, joilla on mahdollisuus iskeä suomalaistähden pöydälle oma kilpaileva tarjouksensa, ns. offer sheet, samaan tapaan kuin Montreal Canadiens teki viime kesänä Sebastian Ahon suhteen.

Hintz ei suinkaan ole ainoa tulevan kesän suomalainen RFA-pelaaja. Maalivahdeista viimeistä sopimusvuottaan pelaa parhaillaan Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo, jonka uskotaan jatkavan uraansa nykyisessä seurassaan.

Puolustajista Pittsburgh Penguinsin Juuso Riikolan tilanne on yllä mainittua kaksikkoa hankalampi. 26-vuotias Riikola ei ole onnistunut kahden NHL-kautensa aikana vakiinnuttamaan pelipaikkaansa Penguinsin alakerrassa. Tällä kaudella mies on mahtunut pelaavaan kokoonpanoon 36 ottelussa iskien näissä peleissä tehot 1+6.

RFA-markkinoilta löytyy suomalaiskolmikon lisäksi useita vielä kovempiakin nimiä. Maalivahdeista halutuin lienee Pittsburgh Penguinsin kahteen Stanley Cupin voittoon torjunut Matt Murray. Puolustajista offer sheetin kohteeksi saattaa päätyä Tampa Bay Lightningin puolustaja Mikhail Sergatshev. Hyökkääjistä mielenkiintoisimmat nimet ovat New York Islandersin ykköstähti Mathew Barzal sekä Detroit Red Wingsin voimahyökkääjä Anthony Mantha.

Tämän hetkinen tilanne ensi kesän RFA-pelaajien suhteen:

Maalivahdit: Matt Murray (Penguins), Linus Ullmark (Sabres), Joonas Korpisalo (Blue Jackets), Tristan Jarry (Penguins), Elvis Merzlikins (Blue Jackets), Alexandar Georgiev (Rangers), Mackenzie Blackwood (Devils), Malcolm Subban (Blackhawks), Jon Gillies (Flames), Samuel Montembault (Panthers), Adin Hill (Coyotes), Linus Soderstrom (Islanders).

Puolustajat: Brandon Montour (Sabres), Nikita Zadorov (Avalanche), Mikhail Sergachev (Lightning), Troy Stecher (Canucks), Ryan Pulock (Islanders), MacKenzie Weegar (Panthers), Matt Grzelcyk (Bruins), Mirco Mueller (Devils), Christian Djoos (Ducks), Robert Hagg (Flyers), Madison Bowey (Red Wings), Anthony DeAngelo (Rangers), Vince Dunn (Blues), Devon Toews (Islanders), Jacob Larsson (Ducks), Travis Dermott (Maple Leafs), Jakub Zboril (Bruins), Carl Grundström (Kings), Gustav Forsling (Hurricanes), Ilja Lyubushkin (Coyotes), Haydn Fleury (Hurricanes), Juuso Riikola (Penguins), Carson Soucy (Wild), Ryan Graves (Avalanche).

Hyökkääjät: Sam Reinhart (Sabres), Anthony Mantha (Red Wings), Mathew Barzal (Islanders), Victor Olofsson (Sabres), Andre Burakovsky (Avalanche), Ryan Strome (Rangers), Denis Gurianov (Stars), Pierre-Luc Dubois (Blue Jackets), Tyson Jost (Avalanche), Jake DeBrusk (Bruins), Dylan Strome (Blackhawks), Valeri Nichushkin (Avalanche), Roope Hintz (Stars), Jesper Bratt (Devils), Anthony Cirelli (Lightning), Evgeny Svechnikov (Red Wings), Andreas Athanasiou (Oilers), Chris Tierney (Senators), Dmytro Timashov (Red Wings), Devin Shore (Blue Jackets), Mathieu Joseph (Lightning), Jimmy Vesey (Sabres), Radek Faksa (Stars), Connor Brown (Senators), Evan Rodrigues (Penguins), Josh Anderson (Blue Jackets), Anthony Duclair (Senators), Vinnie Hinostroza (Coyotes), Drake Caggiula (Blackhawks), Tyler Bertuzzi (Red Wings), Jake Virtanen (Canucks), Jared McCann (Penguins), Rudolfs Balcers (Senators), Adam Erne (Red Wings), Kevin Labanc (Sharks), Brett Ritchie (Bruins), Dominik Kubalik (Blackhawks), Luke Kunin (Wild), Dominik Kahun (Sabres), Ilya Mikheyev (Maple Leafs), Brendan Lemieux (Rangers), Jack Roslovic (Jets), Nolan Patrick (Flyers), Nikolai Goldobin (Canucks), Robby Fabbri (Red Wings), Nikolai Prokhorkin (Kings), Sonny Milano (Ducks), Josh Ho-Sang (Islanders), Brendan Perlini (Red Wings), Samuel Blais (Blues), Dominik Simon (Penguins), Daniel Sprong (Capitals), Denis Malgin (Maple Leafs), Vladislav Kamenev (Avalanche), Andrew Mangiapane (Flames).