Perinteikkäimpiin NHL-seuroihin lukeutuva Chicago Blackhawks ei ole onnistunut viime vuosina kipuamaan takaisin ennen sille itsestäänselvälle pudotuspelipaikalle.

2010-luvulla kolme Stanley Cupia voittaneeseen pelaajarunkoonsa yhä sitkeästi luottava Original Six -seura ei ole onnistunut siinä, mihin Pittsburgh Penguinsin ja Washington Capitalsin kaltaiset seurat ovat pystyneet kokeneilla rungoillaan.

NBC Sportsin toimittaja Adam Gretz kritisoikin Blackhawksin seurajohtoa muutamasta kohtalokkaasta virheestä siirtomarkkinoilla.

– Heidän piti päästä aikoinaan eroon Bryan Bickellin sopimuksesta, ja he onnistuivat siinä treidaamalla Teuvo Teräväisen osana kauppaa Carolina Hurricanesiin ilman minkäänlaista vastinetta. Tänä päivänä Teräväinen on yksi Hurricanesin parhaista pelaajista ja voisi olla helposti yksi avainmiehistä myös Chicagossa, Gretz muistelee Chicagon kesällä 2016 tekemää treidiä.

Toinenkin siirto nousee toimittajan papereissa ratkaisevaan rooliin.

– He pelkäsivät sitä, kuinka suureksi Artemi Panarinin hinta nousee seuraavan sopimuksen myötä ja myivät hänet Columbus Blue Jacketsiin tuodakseen Brandon Saadin takaisin ja saadakseen hieman helpotusta palkkatilanteeseensa. Yksipuolinen treidi, jossa supertähti vaihdettiin hyvään pelaajaan. Kenties he eivät olisi pystyneet pitämään Panarinia, mutta kuinka paljon kilpailukykyisempi joukkue olisikaan ollut kahdella viime kaudella Panarinin kanssa? toimittaja pyörittelee.

Intiaanipaidat ovat voittaneet edellisen pudotuspelisarjansa keväällä 2015, jolloin seura juhli myös toistaiseksi viimeistä Stanley Cupin voittoaan. Pudotuspeleissä perinteikäs seura on nähty viimeksi keväällä 2017.

LUE MYÖS: NHL:n ykkösvaraukseksi povatulle Aatu Rädylle risuja ja ruusuja: yksi heikkous puhuttaa

LUE MYÖS: Sisäpiiritoimittajalta tyly arvio: NHL-seuran hankkiuduttava eroon suomalaispuolustajastaan!