NHL-sopimuksen tehneen pelaajan lähettäminen Suomeen liigajoukkueen suuri onni: ”Pelasimme todella hyvää kiekkoa – pärjäsin varmaankin hyvin!”

© Kuva: Getty Images
Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Ilveksen maalilla reilun kauden ajan pelannut Lukas Dostal oli yksi liigakauden parhaimmista vahdeista, saatika pelaajista. Tsekki torjui pikkumustia 92,76 prosentin varmuudella, nollapelejä vyölle kertyi kolme.

– Nautin kaudesta todella paljon. Pelasimme todella hyvää kiekkoa ja meillä oli hyvä ja nuori joukkue. Pelasimme nopeaa peliä, jossa mentiin päästä päähän, eri ikäkausimaajoukkueitakin edustanut vahti kehuu Liigan sivujen haastattelussa ja jatkaa:

– Totta kai tilastot merkitsevät jotain. Pärjäsin varmaankin hyvin! Nuo numerot kertovat myös joukkueesta ja siitä, miten pelasimme koko kauden. Olen tyytyväinen, että luvut ovat tuollaisia, koska joukkue oli hyvä, pelasimme hyvin ja kaikki auttoivat minua. Nämä asiat ovat pääsyitä siihen, että numerot ovat tuollaisia.

Torjuja kertoo nauttineensa olostaan Ilveksessä ja siitä, että hän oli ylipäätään osa joukkuetta.

– Se oli hyvä kokemus. Harmi, että se päättyi näin, mutta matka oli todella hieno. Nautin todella paljon.

Dostalin mukaan Ilveksen erityisen onnistunut osa-alue oli puolustus. Myös alivoimapelaaminen toimi. Kuten tiedetään, erikoistilanteet ovat tärkeimpiä osa-alueita.

– Jos niiden prosentit ovat korkeita, joukkuekin menestyy. Pelasimme hyvää alivoimaa, ja kaikki tekivät hyvää työtä. Näin paljon laukauksia ja totta kai tein töitä paljon Markus Korhosen kanssa. Olen tyytyväinen siihen, miten asiat menivät.

LUE MYÖS: Suomen mestari oli kruunaamassa lupaavaa tarinaa, kunnes koronavirus lopetti kaiken – tykki saa laatuaikaa koiran kanssa: ”Tilanteeseen nähden menee ihan hyvin”

Dostal tunsi olonsa sellaiseksi, että häneen luotetaan.

– Se oli iso asia minulle. Tuntui siltä, että joukkuekaverit ja seura luottavat minuun. Se oli tärkeää. Tuntui siltä, että olimme yksi iso perhe. Ihmiset tukivat toisiaan. Toimiston väki ja johto tukivat pelaajia. Kaikki tekivät töitä yhdessä. Se tuntui hyvältä.

Ilveksen kohdalta kauden loppuminen kesken on erityisen sääli. Joukkue olisi voinut päästä pudotuspeleissä käytännössä ihan mihin vaan.

– Nautin todella paljon tästä kaudesta. Kaikki oli valmiina minua varten, kun tulin jo viime kaudella. Kaikki ihmiset auttoivat minua alusta alkaen ja pystyin keskittymään täysillä jääkiekkoon. Se auttoi todella paljon.

Dostal tuli Ilvekseen reilu vuosi sitten, jolloin hän sai sopimuksen NHL:ään Anaheim Ducksiin.

– Anaheimissa nähtiin Ilves parhaana paikkana kehitykselleni. Olin tyytyväinen siihen, että sain mahdollisuuden Ilveksessä viime kaudella ja mahdollisuuden tulla takaisin.

Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!