Los Angeles Kingsin kesän 2018 NHL-varaustilaisuudessa 1. kierroksen 20. pelaajana varaama keskushyökkääjä Rasmus Kupari ei ole toistaiseksi pystynyt nappaamaan itselleen roolia NHL-kokoonpanosta.

20-vuotias Kupari sai tällä kaudella vyölleen 27 ottelua farmiliiga AHL:ssä. Tehot 6+2 iskeneen suomalaislupauksen kausi päättyi vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa tulleeseen pahaan polvivammaan. Eturistisidevamma oli paha kolaus nopeudestaan elävälle hyökkääjälle, joskin kiekkoraamattu The Hockey News näkee taustalla myös muita tekijöitä.

– Kuparin paras ase on nopeus. Hän edustaa Kingsin organisaatiossa muutosta Dean Lombardin aikakauden hitaasta ja isosta pelaajatyypistä pienempään ja nopeampaan suuntaan. Miksi hän on sitten pudonnut top 20 -lupauksesta lähestulkoon tutkan ulkopuolelle? Hän ei ole tuonut mukaan viimeistelykykyä, The Hockey News tylyttää suomalaista.

Kuparin kokema paha polvivamma asettaa tummia pilviä koko nuoren miehen NHL-läpimurron ylle.

– Pelaajalle, jonka käyntikortti on nopeus, on pelottavaa kokea näin paha polvivamma noin nuorella iällä, THN muistutti viitaten Kuparin nuorten kisoissa kärsimään eturistisiteen katkeamiseen.

Kuparin tulokassopimus Kingsin kanssa umpeutuu vasta kesällä 2022. Nuorukainen edusti vielä viime kaudella Oulun Kärppiä. 43 runksarjapelissä mies sai kasaan tehot 12+21=33.