Liiga-kausi sai surkean päätöksen, kun Suomen mestari vuosimallia 2020 jäi kruunaamatta. Mitään muuta jännitettävää ei kotimaisessa kiekkosarjassa nimittäin olekaan.

Sarjatauolla palloilulajeissa saadaan tavallisesti jännittää, kuka tähti siirtyy minnekin seuraan ja millaisia vahvistuksia ulkomailta tällä kertaa haalitaan. Liiga-seurat ovatkin viime päivinä ilmoitelleet ahkerasti ensi kauden joukkueidensa runkoja.

Paino sanalla ilmoitelleet. SaiPa, KooKoo, Jukurit ja viimeisimpänä Ilves ovat julkaisseet kerralla ison läjän pelaajasopimuksia. Innostuksen määrän omaa tuotetta ja joukkuetta kohtaan voi lukea suoraan otsikoista.

– Ilves julkisti valmennusryhmänsä ja pelaajasopimuksia

– SaiPaan kuusi uutta pelaajasopimusta

– Löfman, Pulkkinen, Mäkinen, Mäkinen, Saha ja Afanasyev – Jukurit solmi kuusi uutta pelaajasopimusta

– Viisi uutta pelaajaa!

Jälkimmäinen otsikko on KooKoon kotisivujen tiedotteesta. Seura saakin osittaisen synninpäästön tästä epistolasta, sillä uutisen lukiessa huomaa, että KooKoon toimistolla ollaan innoissaan ensi kaudesta toisin kuin muualla.

Toinen itkuvirteni on, että pelaajasopimukset ilmoitetaan yhdessä köntässä. Miksei joukkueen paljastamiseen voisi käyttää hieman enemmän vaivaa?

Kiekkofanille kesä on tunnetusti pitkä aika, kun omasta rakkaasta seurasta ei kuulu kuukausiin mitään. Sopimusuutiset voisi yrittää jakaa hieman pidemmälle aikavälille, edes yhdelle viikolle. Uusi pelaajauutinen joka päivä kello 17.00! Pöhinä seurojen ympärillä olisi varmasti eri luokkaa kuin nykyisillä ”tässäpä nämä” -ilmoituksilla. Samalla jokaiselle yksittäiselle pelaajalle voitaisiin antaa arvoa sallimalla oma hetki valokeilassa.

Liigan pitäisi olla viihdettä. Otetaan esimerkiksi kuvitteellinen suomalainen TV-ohjelma Tiputus, jonka näyttelijät vaihtuvat kaudesta. Saadaanko katsojat kiinnostumaan tällaisella ilmoituksella?

”Tiputus on tehnyt sopimuksen kuuden näyttelijän kanssa ensi tuotantokaudesta. TV-ohjelmaan siirtyvät Joope Salminen, Krista Josonen ja Inka Juustonen, jonka sopimus on mallia 1+1.”