Mitä ihmettä NHL:n kaudelle tapahtuu? Pamppu kertoi tuoreimmat vaihtoehdot, yksi ajatus kuulostaa jopa absurdilta – ”Onko se edes reilua?”

© Kuva: Getty Images

NHL jatkuu aikaisintaan toukokuussa, kun koronaviruksen takia pelit seisovat joka puolella. Koska taalaliigassa joukkueet olivat ehtineet pelata noin 70 runkosarjaottelua puolin ja toisin, voisi sarjassa olla seuraavaksi edessä jo pudotuspelit.

– Kaikkien runkosarjapelien pelaaminen näyttää entistä epätodennäköisemmältä. Mielestäni olemme nähneet merkityksellisen runkosarjan, sillä pudotuspelijoukkueet ovat erottumaan päin. Runkosarja on ollut rehti, NHL:n varakomissaari Bill Daly pyörittelee sarjan nettisivuilla.

Jos joukkueet menevät suoraan pudotuspeleihin, saatetaan niitä joutua lyhentämään. Dalyn mielessä vallitseva tilanne herättää lukuisia kysymyksiä.

– Mitä tarkoittaa rehellisyys pudotuspeleissä? Kuuluuko kerrasta poikki -systeemi NHL:ään? Onko se edes reilua?

– Pitää keksiä systeemi, joka on reilu mukana oleville sillä lailla, että saamme voittajan, joka ansaitsee tittelin, varakomissaari pyörittelee.

NHL:n ohjelmasta on tulossa tiukka, sillä esimerkiksi viikko juhannuksen jälkeen vuorossa pitäisi olla varaustilaisuus.

– Totta kai haluaisimme järjestää sen ja palkintogaalan normaaliin tapaan, kuten aina teemme. Mutta nyt se ei vain taida olla mahdollista.