Liiga-kauden arvosanat: tässä ovat TOP 5 -hyökkääjät

© Kuva: Ilari Isotalo

Liigan kausi päättyi murheellisesti ennen aikaisesti jo runkosarjaan. Vaikka kauden varsinainen hupennus jäi saamatta, on aika jakaa kunniaa runkosarjassa parhaiten suoriutuneille pelaajille.

Tässä artikkelissa listaamme Liiga-kauden viisi parasta hyökkääjää.

5. Juho Lammikko, Kärpät

Juho Lammikko ei ollut Kärppien paras pistemies, mutta Floridan paluumuuttaja oli joukkueensa dominoivin pelaaja kaukalossa kokonaisuudessaan. Hän osoitti, että fyysisestä Pohjois-Amerikan vääntäjästä voikin kehittyä tehomies myös Liigaan. Lammikko nakutti 57 ottelussa tehot 22+29=51. Tehotilasto jäi 30 pykälää plussalle.

4. Eemeli Suomi, Ilves

Ilveksen hyökkäyksessä riitti runsaasti ruutia tällä kaudella. Joukkueen kirkkain tähti oli Eemeli Suomi, joka tykitti 57 ottelussa tehot 26+31=57. 24-vuotias tähtihyökkääjä on jo kasvanut ulos Liigan mitoista, ja ensi kaudeksi häntä varmasti havitellaan ulkomaille rahakkaampiin sarjoihin.

3. Teemu Turunen, HIFK

HIFK:n tähtihankinta Teemu Turusen kautta varjostivat loukkaantumiset. Vaivat eivät kuitenkaan hidastaneet Turusen otteita kaukalon puolella. Hän tykitti 43 ottelussa tehot 20+31=51. Piste per ottelu -lukemalla mitattuna Turunen oli koko Liigan tehokkain hyökkääjä. Tämä oli jo 24-vuotiaan tähden toinen yli 50 tehopisteen kausi.

2. Julius Nättinen, JYP

Julius Nättinen oli koko Liigan maalikunkku selvällä erolla kakkossijaan. Nättisellä oli ylipäätään iso merkitys siinä, että JYPin kausi meni niinkin hyvin kuin se meni. Hän nakutti 54 ottelussa tehot 33+22=55. Jyväskyläläisten kakkospistemiehellä oli 11 tehopistettä vähemmän, mikä kertoo Nättisen leveistä hartioista.

1. Justin Danforth, Lukko

Justin Danforthia on mahdotonta sivuuttaa, kun puhutaan Liigan parhaasta hyökkääjästä. Kanadalainen nappasi itselleen pistepörssin voiton ja sijoittui maalipörssissäkin kakkoseksi. Raumalla haikaillaan vielä pitkään tuulen nopean hyökkääjän perään. Samanlaista tähteä ei Liigassa nähdä kovin usein.