Liiga-kauden arvosanat: tässä ovat FLOP 5 -hyökkääjät

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan kausi päättyi murheellisesti ennen aikaisesti jo runkosarjaan. Vaikka kauden varsinainen hupennus jäi saamatta, on aika jakaa pyyhkeitä runkosarjassa alisuoriutuneille pelaajille.

Tässä artikkelissa listaamme Liiga-kauden viisi odotukset alittanutta hyökkääjää.

5. Zach Budish, TPS

Zach Budish on ollut takuuvarma onnistuja Liiga-urallaan. Parhaimmillaan hän on iskenyt 20 maalia ja 38 tehopistettä. Päättyneellä kaudella jenkkihyökkääjän vire oli kuitenkin kateissa. Hän viimeisteli 44 ottelussa ainoastaan tehot 8+14=22.

4. Jere Innala, HPK

Jere Innala pelasi mukiinmenevän kauden, mutta hän jäi selvästi odotuksista upean viime kauden jälkeen. HPK-laituri keräsi tällä kaudella 35 tehopistettä, kun hän iski edelliskaudella 45 tehopistettä ja 24 maalia. Odotukset olivat, että Innala nousisi kansainväliselle tasolle, mitä ei tapahtunut muutamasta EHT-ottelusta huolimatta.

3. Miikka Pitkänen, KalPa

Miikka Pitkänen palasi Kuopioon pelattuaan tykkikauden KooKoossa. Hän otti kuitenkin urallaan askeleen taaksepäin, ja 55 ottelussa hän keräsi ainoastaan tehot 10+17=28. Viime kaudella Pitkänen oli tykittänyt 48 tehopistettä, joten odotukset olivat paljon korkeammalla.

2. Olavi Vauhkonen, Tappara

Tapparaan siirtynyt Olavi Vauhkonen on kuulunut jo pidemmän aikaa Liigan parhaisiin maalitykkeihin. Edelliskaudella hän iski piste-ennätyksen Sportissa, kun runkosarjassa tilille kertyi 44 pinnaa. Pudotus uudessa seurassa oli ruma, kun voimahyökkääjä keräsi tililleen kauden aikana vain yhdeksän maalia ja 13 tehopistettä.

1. Jesse Mankinen, Pelicans

Liigan luottomies Jesse Mankinen oli kaukana uransa parhaasta tasosta. Tukea ei surkeasta joukkueesta tullut, mutta Mankisen pelaaminen oli pahimmillaan kivuliasta katsottavaa. Tämä näkyi myös tehopisteissä, ja kokenut laitahyökkääjä keräsi runkosarjassa ainoastaan tehot 6+5=11.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!