Kumman kausi on ollut parempi? Toimittaja vertailee Kaapo Kakkoa ja Jack Hughesia: ”Oli alkukaudella vielä huonompi”

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakkoa ja Jack Hughes ovat ikäluokkansa mielenkiintoisimmat pelaajat. Heitä on vertailtu toisiaan pitkin viime vuotta ennen kesällä ollutta varaustilaisuutta.

Nyt Sportsnetin kiekkotoimittaja Andrew Berkshire on tehnyt kattavan vertailun kahden tulokkaan kausista. Hän ei ole tuijottanut pintapuolisesti vain tehopisteitä, vaan on katsonut, miten kumpikin pelaaja on auttanut joukkuettaan laukauksien, syöttöjen ja kiekonhallinnan osalta.

Hughesia on pidetty isona floppina, mutta Berkshire näkee jenkkilupauksen tulevaisuuden kirkas. Hänen hyvät otteensa eivät ole vain näkyneet tehopisteinä.

– On harvinaista, että teini-ikäisellä pelaajalla on iso vaikutus NHL-tasolla, mutta Hughesin pistesaldo ei kerro koko totuutta. Ainoa Devils-pelaaja, joka on ollut osallisena isommassa suhteellisessa osassa maalintekopaikkoja viidellä viittä vastaan on Nico Hischier, Berkshire kirjoittaa.

Kakon tilanne on Berkshiren arvioissa synkempi.

– Toisin kuin Hughesilla, Kakon tilanne ei näytä yhtä ruusuiselta, kun katsoo pelistä kertovia tilastoja. Hyvät uutiset on, että hän oli alkukaudella vielä huonompi alkukaudella, joten merkittävää kehitystä on tapahtunut, Berkshire arvioi.

– Kakko on hitaasti saanut hiljalleen luotua enemmän hyökkäyspeliä, mutta hänen osuutensa tasakentällisin vastaa vahvan kolmosketjulaisen lukemia.

Berkshire ei kuitenkaan liikaa arvostella Kakkoa. Silti hänellä on suomalaisen suorituksesta selvä tuomio.

– Ei ole koskaan hyvä idea lytätä pelaajaa, joka pääsee NHL:ään teini-ikäisenä. Suurin osa heistä tuskailee päästäkseen tekemään tulosta, vaikka rooli olisikin turvattu. Saatamme joskus unohtaa, että tämä on todella vaikea liiga onnistua, ja kun kausi alkaa, on vaikea päästä vauhtiin, jos kausi alkoi kehnosti, Berkshire kirjoittaa.

– Kakko kehittyy ajan myötä, mutta onko hänen uransa aloitus hieman huolestuttava ja valtava pettymys? Se on fakta.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.