Koronaviruksella on samalla tavalla tuhoisa vaikutus NHL-seurojen talouksiin kuin muiden yritystenkin. Seurat maksavat pelaajiensa palkat normaalisti, vaikka otteluita jäisikin pelaamatta. Rahat tähän otetaan seurojen ensi kauden palkkakatoista.

Järjestely on ikävä isku vasten kasvoja niille seuroille, jotka kamppailivat palkkakaton kanssa jo muutenkin. Yksilötasolla pienennetyt palkkakatot taas iskevät harvinaisen rumasti Taylor Hallin lompakkoon.

Kanadalaishyökkääjä on kesän nimekkäin vapaa-agentti. Hänelle on povattu seitsemän vuoden ja 11 miljoonan dollarin sopimusta. Vain harvalla seuralla on ensi kaudella varaa Hallin monsterisopimukseen, varsinkaan pudotuspelijoukkueilla, jollaiseen Hall haluaisi päästä pelaamaan.

Hallilla ei ole pöydällä mielyttäviä vaihtoehtoja. Hän voi tehdä lyhyemmän sopimuksen heikompaan seuraan, jolla on häneen varaa, tai pidemmän ja halvemman sopimuksen eturivin seuroihin.

Lyhyt sopimus on riski itsessään. Vakava loukkaantuminen tai tason romahtaminen voi romuttaa tulevaisuuden palkkahaaveet. 77 miljoonan dollarin sopimuksen solmimisesta tulee joka tapauksessa iso ja haastava työmaa pelaajalle ja hänen agentilleen.