Karmiva lista: näiden jääkiekon pääsarjojen kausi on paketissa – osalla tilanne vielä auki

© Kuva: Getty Images

Korovirus (COVID-19) leviää tällä hetkellä ympäri maailmaa ja suurin osa kiekkosarjoista on päätetty perua loppukauden osalta jo tässä vaiheessa vuotta.

Tällä hetkellä ainakin 13 pääsarjaa on perunut kaikki loppukauden ottelunsa. Suurimpina sarjoina tällaisiin toimiin ovat ryhtyneet muun muassa NLA, DEL sekä EBEL-liiga.

Tauolla on puolestaan muun muassa NHL ja AHL. Molempien pohjoisamerikkalaisten sarjojen tauon pituutta ei ole määritelty. Tilannetta seurataan päivittäin.

Pelit jatkuvat ainakin toistaiseksi vielä Liigassa, KHL:ssä, SHL:ssä sekä latvialaisessa OHL:ssä. Kyseisissä sarjoissa ottelutapahtumat on kuitenkin suljettu yleisöltä.

Miesten pääsarjojen lisäksi myös monia muita sarjoja on suljettu. Myöskään maaotteluita ei pelata tällä hetkellä ja iso osa arvokisoista on peruttu. Miesten MM-kisojen järjestämisestä ei ole tehty vielä lopullista päätöstä.

SuomiKiekko listasi alle jääkiekon pääsarjojen tilanteita.

KAUSI PAKETISSA:

NLA, Sveitsi
DEL, Saksa
EBEL, monikansallinen
Extraliga, Tshekki
Metal Ligaen, Tanska
Tipsport Liga, Slovakia
BeNe, Belgia/Hollanti
Get-ligaen, Norja
Erste Liga, Unkari
ALIH, Aasian liiga
Hokiliiga, Eesti
IHL, Slovenia
PHL, Puola

PELIT TAUOLLA:

NHL (+AHL)
Ligue Magnus, Ranska
EIHL, Iso-Britannia

ILMAN YLEISÖÄ:

Liiga
KHL
SHL
OHL, Latvia

Pohjois-Amerikan juniorisarjoista NCAA eli yhdysvaltain yliopistoliiga on perunut loppukauden ottelunsa. CHL (Kanadan junioriliigat) ja USHL (Yhdysvaltain pääjunioriliiga) ovat tauolla.