Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelattu NHL-ottelu San Jose Sharksin ja Colorado Avalanchen välillä on jälkimmäistä edustavalle Joonas Donskoille taatusti ikimuistoinen.

Pelaaja oli yksi Avs-sankareista, sillä suomalaishyökkääjä iski joukkueensa 4-3-voittomaalin ottelun kolmannessa erässä. Raahelainen on nyt nakuttanut kauden 63 ottelussa tehot 16+17=33.

Donskoi sai vanhassa kotihallissaan hienon vastaanoton. Ensin suomalaista muistettiin videolla, ja tämän jälkeen kuuluttaja toivotti hänet vielä tervetulleeksi yleisön osoittaessa suosiotaan.

– Minulla ei ollut aiemmin kokemusta tällaisesta. Mutta tämä oli hyvä kokemus, oli hauskaa nähdä noita kundeja, Donskoi hykertelee paluustaan Avalanchen kotisivuilla.

Toisena pääsiäispäivänä 28 vuotta täyttävä pelaaja kantaa Coloradon sotisopaa ensimmäistä kauttaan. Haipaidoissa pelejä kertyi vyölle noin 300 kappaletta.

– Matkassa oli kenties ylimääräistä hermostuneisuutta. Täältä on paljon muistoja. Mutta tänään tapahtui hyviä juttuja, peliaikaa vartin kellottanut kakkosketjun oikea laituri jatkaa.

Ainakaan tällä hetkellä Donskoi tuskin katuu San Josen vaihtamista Coloradoon. Avs keikkuu lännessä kakkosena, Sharks puolestaan jää runkosarjaan. Se on läntisessä konferenssissa viimeistä edellisenä, 13 pinnaa viimeistä jatkajan paikkaa perässä.

Donskoi pelasi Sharksissa joka kevät playoffeja ja sama laulu jatkuu nytkin – kiitos joukkueen vaihtamisen.