Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ja GM Jere Lehtinen palasivat viime perjantaina viikon kestäneeltä Pohjois-Amerikan-reissultaan.

Kaksikko oli rapakon takana kartoittamassa potentiaalisia NHL-vahvistuksia Leijonien tulevaan MM-ryhmään.

– Sellainen fiilis jäi yleisellä tasolla, että halukkuutta leijonapaitaa kohtaan kyllä on. Ei kahta sanaa siitä, Jalonen kertoi Aamulehden haastattelussa.

Jalonen ja Lehtinen kävivät tapaamassa suomalaisia NHL-pelaajia Torontossa, Buffalossa, Montrealissa ja Denverissä.

– Tavattiin 11 pelaajaa, ja ensi lauantaina lähdetään uudestaan. Ollaan taas viikko ja nähdään suunnilleen saman verran pelaajia, Jalonen avasi.

Kokenut leijonaluotsi on ottanut selkeän linjan NHL-pelaajien naaraamiseen MM-kisoihin.

– Filosofia on se, että halutaan nähdä jätkät ja vähän kuulostella missä mennään ja nähdä heidän pelaavan. Emme kysele, oletteko käytettävissä, Jalonen valaisi.

– Sanomme pelaajille, että teillä on kausi täällä kesken ja pelaatte sen loppuun niin pitkälle kuin eväät riittävät. Kun teillä on kausi loppu ja meillä vielä kesken, niin on sauma tulla vielä meidän mukaan, ja sitten olemme yhteydessä.

Myös kevään ensimmäinen MM-kieltäytyminen on jo tullut.

– Yksi sellainen pelaaja tällä reissulla oli. Sanoimme heti, että hemmetin hyvä, että kerroit. Nyt tiedetään perusteetkin, eikä kenenkään tarvitse miettiä. Hänen on hyvä olla ja meidän on hyvä olla, Jalonen paljasti.

Voit lukea Aamulehden alkuperäisen uutisen klikkaamalla tästä.