11 suomalaista ylsi upealle listalle – kiekkoraamattu listasi 100 lupaavinta NHL-varausta

© Kuva: Getty Images

Kiekkoraamatuksikin takavuosina tituleerattu The Hockey News on julkaissut perinteisen Future Watch -listauksensa, jossa aviisi laittaa paremmuusjärjestykseen NHL:ään jo varatut lupaukset, joiden läpimurto taalajäillä on kuitenkin yhä tekemättä.

Top 100 -listalle mahtui myös lukuisia suomalaisnimiä. Sinivalkoisista korkeimmalle THN rankkasi Winnipeg Jetsin varaaman puolustaja Ville Heinolan, joka ylsi listan sijalle 20. Muita suomalaisia 50 parhaan joukossa ovat Calgary Flamesin puolustaja Juuso Välimäki (25.), Florida Panthersin hyökkääjä Henrik Borgström (33.), Buffalo Sabresin palkkalistoille kuuluva maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen (41.) sekä Ottawa Senatorsin ykkösvaraus Lassi Thomson (46.).

Sadan parhaan joukkoon suomalaisista arvioitiin lisäksi Nashville Predatorsin ykkösvaraus Eeli Tolvanen (53.), Winnipeg Jetsin Kristian Vesalainen (58.), Boston Bruinsin puolustaja Urho Vaakanainen (71), Colorado Avalcnhen maalivahti Justus Annunen (72.), Los Angeles Kingsin hyökkääjä Rasmus Kupari (77.) sekä Arizona Coyotesin Matias Maccelli (91).

Listan TOP 10:

1. Bowen Byram, p (Colorado)
2. Trevor Zegras, h (Anaheim)
3. Igor Shesterkin, mv (NY Rangers)
4. Kirill Kaprizov, h (Minnesota)
5. Spencer Knight, mv (Florida)
6. Moritz Seider, p (Detroit)
7. Dylan Cozens, h (Buffalo)
8. Grigori Denisenko, h (Florida)
9. Vasili Podkolzin, h (Vancouver)
10. Alexander Romanov, p (Montreal)

LUE MYÖS: Jesse Puljujärven kausi ei vakuuttanut NHL:n mestarivalmentajaa – antoi karun arvion Liigan tasosta