SaiPa vastasi koviin syytöksiin: Myöntää kohukyselyn, mutta esittää oman versionsa – ”Iltalehden uutisessa oli useita asiavirheitä”

© Kuva: Juha Tamminen

SaiPa on julkaissut nettisivullaan tiedotteen, jolla se pyrkii hälventämään Iltalehden julkaiseman uutisen nostamaa kohua.

Artikkelin mukaan SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä oli taannoin jakanut pelaajille paperilaput, joihin jokaisen pelaajan piti kategorisoida joukkueen muut pelaajat: a) luottopelaajat, b) ratkaisijat, c) henkiset johtajat, d) syövät. Lehti kertoo kahden kapteeniston jäsenen, Teemu Ramstedtin ja John Perssonin, keränneen laput takaisin ja repineen ne.

Lappeenrantalaisjoukkue kertoi tapahtumien kulusta oman versionsa. Sen mukaan apuvalmentaja Tuomo Ropo piti 2.tammikuuta palaverin, jonka tarkoituksena oli vahvistaa tietoisuutta ryhmässä vallitsevista rooleista.

SaiPan mukaan Lehterä oli tietoinen toimintamallista ja sen tavoitteista ja palaverilla oli hänen hyväksyntänsä.

– Tavoitteena oli se, että jokainen miettii omaa rooliaan joukkueessa ja sitä kautta lisää itsensä johtamista. Yhtenä merkittävänä tavoitteena oli myös löytää joukkueen ydinpelaajat, joihin joukkueen on luontaista tukeutua vaikeissa hetkissä, kuten esimerkiksi vastustajan maalin tai oman jäähyn jälkeen, Ropo avaa palaverin tavoitteita

Joukkueen pelaajille jaettiin vieraspelimatkalla bussissa täytettäväksi paperi, johon oli merkitty joukkueen roolit. Pelaajia pyydettiin anonyymisti merkitsemään itsensä ja kanssapelaajan pelinumero roolien kohdalle.

Joukkueen pelaajille oli paperissa annettu Iltalehden tiedoista poiketen viisi eri roolia: ydinpelaaja, luotettava pelaaja, valikoiva pelaaja, negatiivinen/ulkopuolinen pelaaja, sekä myrkyttäjä.

Ropo korostaa painottaneensa positiivisia asioita ja ettei toimivassa joukkueessa ole ryhmän häiriköiviä rooleja edustavia pelaajia. Osa pelaajista koki kyselyn kuitenkin negatiivisesti ja kapteenisto otti asian esille, jonka jälkeen siitä luovuttiin. Apuluotsi myöntää ettei kaikki mennyt kuten piti.

– Kyselyssä käytetyt termit ”negatiivinen ja myrkyttäjä” olivat minulta selkeästi virhe, Ropo toteaa.

Apuluotsin mukaan joukkueen kanssa käytiin vielä seuraavassa palaverissa läpi ryhmän erilaisia rooleja. Hän toteaa ettei alkuperäinen uutinen antanut tapauksesta oikeaa kuvaa.

– Iltalehden uutisessa oli useita asiavirheitä. Perssonin lähtöä, Ramstedtin sivussa olemista tai Kohon lopettamista ei voi liittää tähän. Yksikään ryhmän kategoria ei myöskään ollut syöpä. Kyseistä sanaa ei myöskään käytetty keskusteluissa joukkueen kanssa, Ropo painottaa.

SaiPan kapteeni Elmeri Kaksonen vahvistaa tapahtumien kulun.

– Osa pelaajista koki pelaajien jaottelun eri kategorioihin negatiivisesti ja otimme kapteenistossa asian esiin valmennuksen kanssa. Yhdessä päätimme, että toteutamme asian toisella tavalla. Tuomon ja palaverin tarkoitukset ja tavoitteet ovat olleet positiiviset, mutta toteutustapa oli tarpeellista muuttaa. Tämä asia on käsitelty myös koko joukkueen keskuudessa ja keskittymisemme on jo huomisessa pelissä, Kaksonen kommentoi.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004