No huh! Sebastian Aho rikkoi haamurajan ”hullussa pelissä” – tällaiseen tahtiin on pystynyt historiassa vain yksi ainoa pelaaja

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanes -tykki Sebastian Ahon lapa on ollut tällä kaudella kuumaa kamaa. Se on itse asiassa ollut niin kuumaa kamaa, että se kestää vertailun Canesin aiempaan historiaan.

Raumalaislähtöinen tähti on paukutellut taalaliigassa nyt 55 ottelussa tehot 30+21=51. Yöllä pelaaja sivusi maaliennätystään 6-5-voitossa tehtyään maalin Vegas Golden Knightsin reppuun.

– Voi sentään, mikä peli, Aho tokaisi Hurricanesin kotisivuilla.

Ei tosin maalivahdeille.

– Tai valmentajille. Itsehän pidin siitä. Olihan se hullu peli, Aho virnisteli.

Mutta siis, 30 maalia on kovaa valuuttaa Canesissa, kun siihen yltää 55 pelin aikana. Vain yksi pelaaja on yltänyt tuohon maalimäärään nopeammin kuin Aho nyt. Eric Staalilla otti rajan puhkaiseminen 46 peliä kaudella 2005-06.

– Ensimmäinen erä oli hyvä Vegasilta. He ovat kotonaan askeleen edellä kotiyleisön takia. Kun selvitimme avauserän, aloimme hommiin. Luotimme toisiimme, Aho kuittasi.

Suomalaisen maali kasvatti tämän pisteputken kuuteen. Sen aikana Aho on takonut tehot 6+4=10. Maaliputki on neljän pelin mittainen.

– Tämä voitto tuntuu todellakin hyvältä. Olen onnellinen, jos voin auttaa joukkuetta voittamaan. Voitot ovat tärkeimpiä tähän aikaan kaudesta.

Seuran ensimmäinen nimi oli New England Whalers kausien 1972-79 aikana. Sittemmin se oli Hartford Whalers aina kauteen -97 asti. Hurricanes Carolina on ollut siis kaudesta 1997 lähtien.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL- JA AHL-JUTUISTA MYÖS:
Connor McDavidin rusikoineen järkäleen rasistiset huudot kostautuivat – uhrille ei riittänyt anteeksipyyntö, pisti tappelussa huutelijan täysin solmuun

Liian helppoa ja kivaa? Jesperi Kotkaniemi latonut farmissa hulppeat tehot – taas putosi pari pinnaa

Carolinan suomalaiset pistivät tuulemaan – heiluttivat verkkoa hurjina maalijuhlissa

Tuukka Rask ihastuttaa NHL:ssä – luotsi kehui uuden taidon myötä läpikotaisin: ”Hän on panostanut siihen tällä kaudella”

Tulikuumaa! NHL:ssä hatullisen paukuttanut Patrik Laine katkaisi hurjan kuivakauden – osumia yhdisti yllättävä seikka: ”En ollut tehnyt niin montaa maalia paikaltani”

Roope Hintzin laukaus on hirmuvireessä! Iski kaksi maalia ja jysäytti tempun, johon on pystytty viimeksi vuonna 2010