NHL-toimittaja: Ilja Kovaltshuk havittelee muhkeaa palkkaa – fanit eivät voineet uskoa kuulemaansa!

© Kuva: Getty Images

Venäläishyökkääjä Ilja Kovaltshukin tulevaisuus Montreal Canadiensissa on ollut yksi suurimmista puheenaiheista ennen NHL:n siirtorajaa.

Kovaltshuk on kiinnostava palanen useille pudotuspeleissä menestystä hakeville NHL-seuroille, sillä miehen nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, eikä Montrealissa pelata suurella todennäköisyydellä pudotuspelejä tänä keväänä.

36-vuotias venäläistaituri on kuitenkin päässyt aivan uuteen vauhtiin siirryttyään tammikuussa Los Angeles Kingsistä Canadiensiin väreihin.

Kovaltshuk on summannut Canadiensin riveissä 21 otteluun kuusi maalia ja 12 tehopistettä. Konkarihyökkääjä on kuitenkin pelannut viimeiset kuusi ottelua ilman pisteitä.

Canadiensilla on nyt kaksi potentiaalista vaihtoehtoa: leipoa jatkosopimus Kovaltshukin kanssa tai sitten kaupata hänet, kun vastiketta on vielä tarjolla.

TSN:n sisäpiiritoimittajan Darren Dregerin mukaan Kovaltshuk ei lähtisi ensi kaudella kovinkaan halvalla.

– Puhuin TSN:n lähetyksessä, miltä Kovaltshukin jatkosopimus Canadiensin kanssa voisi näyttää. Yhden vuoden mittainen sopimus toisi todennäköisesti 3,5 miljoonan dollarin peruspalkan, ja se voisi kivuta vielä viiteen miljoonaan bonusten avulla. Hyvin samanlainen sopimus, jonka Jaromir Jagr sai. Sopimuksen parametreistä keskustellaan vielä. Vaihtokauppa pysyy vahvana vaihtoehtona myös, mutta jatkosopimusneuvottelut ovat parhaillaan menossa, Dreger avasi.

Fanit antoivat Kovaltshukin mahdolliselle palkkapyynnölle todella suolaisen vastaanoton: