Colorado Avalanchelle voittomaalin Los Angeles Kingsiä vastaan iskenyt Joonas Donskoi sai maalillaan Jonathan Quickin hermostumaan täysin. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja paiskoi mailansa päreiksi raahelaisen upotettua 2-1-voittomaalin voittolaukauskisassa.

– Oli minulla siihen idea. Tunnen Quickin erittäin hyvin, koska Sharks-aikoinani pelasimme Kingsiä vastaan paljon. Yleensä hän tulee maalista irti paljon, joten mietin mahdollisuuksia kiertää hänet. Olin tietysti iloinen, että olin kykeneväinen siihen, Donskoi valaisi Avalanchen kotisivuilla.

Donskoin maali nosti Avalanchen saldon 79:een. Joukkue on marssimassa tiukasti kohti pudotuspelejä ja pistesaldo on lännen toiseksi korkein. Parempaan on pystynyt vain St. Louis Blues 80 pinnallaan.

– Valtavat pisteet etenkin tähän aikaan kaudesta. Jokainen pinna on valtava ja tarvitsemme jokaista. Haluamme taistella ykköspaikasta, pelin ratkaissut Donskoi painotti.

Donskoi oli Avsin suurimpia sankareita. Hän oli ainoa onnistuja koko kuuden laukojan voittolaukauskisassa.

– Olen ylpeä siitä, miten löydämme tapoja voittamiseen. Edellisessä pelissä Anaheimia vastaan emme olleet parhaalla jalallamme. Nyt pystyimme taistelemaan, puolustamaan ja estämään kuteja. Maalivahti Pavel Francouz pelasi hämmästyttävästi, Donskoi ylisti.

LUE MYÖS:
Jääkonekuski nöyryytti ”omaa seuraansa” NHL:ssä – sympaattinen tarina sai myös mielensäpahoittajat liikkeelle: ”Sen pitää olla nolointa seurahistoriassa – on oltava”

Mikä ele! Suomalainen NHL-pelaaja rohkaisi maalille joutunutta jääkoneenkuljettajaa: ”He eivät kuulemma välittäisi, vaikka imuroisin kymmenen maalia”

Jo Teemu Selänteen rinnalle NHL:ssä? Maalitykki Patrik Laineella jälleen sauma nousta maireassa tilastossa

Tätä ei ole nähty aikoihin! Tuukka Rask suli NHL:ssä täydellisesti – historiaa sivunnut ruotsalaistykki viimeisenä ilonpilaajana