Kapteenin natsat rintaan yllättäen! Näin herkistyy Liigassa lähinnä tappeluista tutuksi tullut romuluinen hyökkääjä – ”Aika tunteellinen päivä ollut itelleki”

© Kuva: Juha Tamminen

Lauantain liigapeli Pelicansin ja TPS:n välillä jäänee eräänlaiselle lahtelaiselle kiekkoikoni Taavi Vartiaiselle mieliin kenties ikiajoiksi.

Käytännössä vain ja ainoastaan Pelicansia juniorivuosista asti edustanut romuluinen hyökkääjä pelasi turkulaislaumaa vastaan ensimmäistä kertaa joukkueensa kapteenina kotikaukalossa.

Illasta omalla lailla tunteikkaan teki sekin, että vaikka Pelicansin kausi on tuomittu päättymään runkosarjaan, seurasi ottelua peräti 3 775 katsojaa. Tuo määrä ei lienee yliampuva, jos on uskominen Pelicansin Twitter-tilin kuvaa katsomosta.

Vaikka TPS murskasi Pelicansin 6-2, eivät Vartiaisen todellakin tunteikkaan haastattelun eleet olleet peräisin tappiosta – vaan kippariudesta.

– Kuus vuotta takana ja aika tunteellinen päivä ollut itellekin. Jätkille sanoinkin, et tää on aika iso päivä itelle, Vartiainen sanoi Pelicansin Facebook-tilillä.

Vartiainen sai C:n rintaansa Hannes Björnisen loukkaantumisen takia. Sivussa oli myös tämän tilalle kippariksi noussut Janne Jalasvaara. Kun Vartiaiselta kysyttiin kapteenin lupausta alkavalle viikolle, antoi tämä varsin varovaisen vastauksen.

– Katotaan nyt, onko Jallu terve vai ensin. Ei mennä asioissa pidemmälle.

Vartiainen on pelannut Liigassa, eli Pelicansissa 267 runkosarjan ottelua pistein 20+32=52 (-36), uran yhdeksän pudotuspeliottelun saldo näyttää kiikareita (-2).

Lähinnä tappeluistaan tutuksi tullut romuluinen hyökkääjä on kerännyt jäähyminuutteja näissä 421 ja kuusi minuuttia.