KHL:n pudotuspelit lähestyvät, ja Jokerit virittelee peliään priimakuntoon niitä silmällä pitäen lauantaina kotiottelussa Metallurg Magnitogorskia vastaan.

Jokereilla peli on ollut hyvissä uomissa, narripaidat ovat voittaneet kahdeksasta edellisestä pelistään seitsemän ja ovat kivunneet läntisen konferenssin kolmannelle sijalle. Edellä ovat Pietarin SKA ja TsSKA Moskova. Jokerien osalta runkosarjaa on pelaamatta viiden ottelun verran.

Jokerit haki edellisessä pelissään voiton Avtomobilist Jekaterinburgin kotipesästä voittolukemin 4-3. Jokerit pelasi todella väkevät kaksi erää ja johti 3-0. Lopussa narripaidat helläsivät jalkaa kaasulta ja vastustaja pääsi kaunistelemaan lukemia.

– Minun mielestäni meidän paras peli Jekaterinburgissa. Ne on aina olleet tosi hyviä siellä. Oli hyvä esitys meiltä. Niillä ei ollut paljoa vaarallisia paikkoja ja se oli meidän puolustuspelin hyvyyttä myös, kommentoi hyökkääjä Jesse Joensuu Jokerien verkkosivujen videohaastattelussa.

Jokerien lauantainen vastustaja Metallurg Magnitogorsk on itäisessä konferenssissa kahdeksantena ja tarvitsee kipeästi pisteitä pitääkseen viimeisen pudotuspelipaikkaan oikeuttavan sijoituksen hallussaan. Nykymenolla se tosin lipeää vielä käsistä, sillä joukkue on voittanut kuudesta viime ottelustaan vain yhden.

Jokerit ei kuitenkaan lähde takki auki tähän peliin. Vaikka tällä kaudella peli ei ole kulkenutkaan toistaiseksi odotetusti, Magnitogorsk on Venäjän mahtiseuroja, joka on voittanut KHL:n mestaruuden kahdesti; keväällä 2014 ja 2016.

– Meidän pitää lähteä liikuttamaan kiekkoa ja liikkumaan. Magni on iso joukkue, joka tykkää hidastaa peliä. Se sopii niille. Meidän pitää olla tosi aktiivisia läpi pelin ja sitten me voitetaan, Joensuu naulaa.

Jokerit – Metallurg Magnitogorsk lauantaina 15.2. klo 16.00. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.