Jokerit on ottanut nettisivullaan kantaa keskiviikkona eri medioissa julkaistuihin uutisiin.

Juttujen taustalla oli tammi-helmikuussa 2018 kerätyn materiaalin pohjalta tehty tutkimus, jonka tavoitteena oli seuran tiedotteen mukaan tuottaa tietoa Jokereiden seuraamisesta, sekä kysyä kävijöiden mielipiteitä KHL:stä ja Jokereiden kotiottelutapahtumista.

Seuran mukaan kyselyn vastauksista ilmeni, että vastaajista 70 prosentin mielestä Jokereiden siirtyminen Liigasta KHL:ään oli hyvä asia, 56 prosentilla käyminen otteluissa oli lisääntynyt siirron myötä ja vain alle neljännes toivoi paluuta takaisin Liigaan.

Jokerit muistuttaa myös, ettei seuran tilanne ole enää sama kuin kyselyhetkellä.

– Jokereiden toiminnassa on muuttunut moni asia kyselyn tekohetken eli alkuvuoden 2018 jälkeen, kun seura viime keväänä ja kesänä siirtyi uuteen omistukseen. Seuran tavoitteena on kehittää toimintaansa edelleen Euroopan kovimmassa jääkiekkoliigassa, joka on yleisön suosiossa Suomessa, tiedotteessa todetaan.

Jokerit nosti myös esiin viimeisten kotiotteluidensa yhteisyleisömäärän. Sen mukaan Traktor Tsheljabinskia, Metallurg Magnitogorskia ja Dinamo Moskovaa vastaan paikan päällä Hartwall Arenassa oli yli 31 000 katsojaa.

Lisäksi helsikiläisryhmä muistutti, että sen ja KHL:n välinen sopimus on voimassa toistaiseksi, kun tutkimuksessa väitettiin diilin olevan voimassa vain kevääseen 2022 asti.

Jokereiden kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla Avangard Omskia vastaan. Joukkueella on KHL:n runkosarjassa vielä kolme ottelua jäljellä.

Ruplaliigan pudotuspelit alkavat 1.maaliskuuta.