Jokerit aloittaa tämän vuoden kovimmalla mahdollisella haasteella, kun KHL:n suurseura Pietarin SKA vierailee Helsingissä perjantaina. Jokereilla on alla hyvä voitto VItjazista, ja Jokerit on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen pelattiin jo syyskuussa, ja tuolloin SKA oli kotonaan parempi lukemin 3-2.

– Tosi hieno kamppailu. Jos Jokerit meinaa nousta vielä divisioonan kärkipaikkaa tavoittelemaan, sen täytyy niputtaa SKA tuossa pelissä. Panos on tosi iso, Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen alustaa SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit ja SKA ovat olleet toisilleen tunteikas vastustaja koko sen ajan, kun Jokerit on pelannut KHL:ssä. Nytkin pelataan taas ”Suomenlahden hegemoniasta”, mutta senkin lisäksi Jokereilla on Mäkisen mukaan pelissä muutakin henkistä panosta.

– Ei ole kyse pelkästään siitä, että Jokerit pystyisi niputtamaan SKA:n ja taistelemaan konferenssin kärkitilasta, vaan itseluottamuksen kautta tulevista asioista. Nyt, kun joukkue on pelannut tosi hyvin, niin nyt olisi tärkeää, että hyvin pelaaminen saisi myös palkinnon. Tässä sarjassa on kaksi jättiläistä TsSKA ja SKA, niin SKA:n kaltaisen joukkueen kaatuminen toisi sellaista eliksiiriä kevääseen, ja joukkue huomaisi, että
voimme oikeasti pärjätä tässä sarjassa, hän sanoo.

Kokoonpanopuolella Jokereilla on positiivista kerrottavaa. Viime kauden parhaisiin jokeripelaajiin kuulunut Nicklas Jensen teki paluun Vitjaz-pelissä Henri Ikosen ja Petri Kontiolan rinnalla joukkueen kakkosketjussa.

– Nicklas Jensenin paluu on iso asia, ja siivittää joukkuetta valtavasti. Tällä hetkellä myös koko sarjan paras pakkipari (Mikko LehtonenAlex Grant) ja paras ketju (Brian O´NeillPeter ReginJesse Joensuu) ovat helsinkiläisjoukkueessa. Se antaa tuen ja turvan joka ilta, Mäkinen sanoo.

Jokerit-SKA nähdään suorana lähetyksenä perjantaina Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa kello 18 alkaen.

HAASTATTELU: Kimmo Mäkinen