© Kuva: Leijonat.fi

U20 Kanada – Suomi: Huippujännittävä välierä tiedossa

Nuorten MM-kisat
U20 Kanada – Suomi
Lauantai 04.01. klo 20:00

Nuoret Leijonat näyttivät torstaina epäilijöilleen pitkää nenää ja selvittivät USA:n tieltään puolivälierissä kovan ja viisaan pelaamisen jälkeen. Raimo Helmisen valmennustiimi teki onnettoman Sveitsi-pelin jälkeen pelitavallisen tasonnoston, joka näkyi upeana taisteluna kentällä. Pakka pysyi tiukkana ja Justus Annunen oli jälleen mies paikallaan. Suoritus oli kerta kaikkiaan upea.

Yksi suurimmista kysymysmerkeistä Kanada-ottelun alla on ollut USA-pelin alussa Kristian Tanuksen suorittaman päähän kohdistuneen taklauksen jatkotutkinta. Tanus selvisi tempustaan jostain syystä ilman jäähyä, mutta pitkin päivää liikkui huhuja, että taklausta tutkittaisiin vielä kurinpitoelimen toimesta. Tämä olisi ollut kova takaisku Suomen jatkotoiveille, sillä mahdollisen pelikiellon langetessa Suomella olisi käytössä enää kymmenen hyökkääjää. Viimeisten tietojen mukaan jatkotutkintaa Tanuksen tapauksesta ei ole kuitenkaan tulossa.

Suomea vastaan luistelee lauantaina B-lohkon voittanut Kanada. Joukkueen ainoa häpeäpilkku muuten hienossa turnauksessa on ollut Venäjälle kärsitty 6-0 rökäletappio. Muuten kanukkien kisat ovat sujuneet voittoisissa merkeissä. Puolivälierissä kevyestä Slovakiasta ei ollut odotetusti Kanadalle minkäänlaista vastusta.

USA ei siis saanut Suomesta revanssia, jota se janosi viime kisojen MM-finaalin jälkeen. Suomi oli avauserässä jopa niskan päällä, mutta toisessa erässä tarvittiin Annusen varmoja torjuntoja, jotta jenkit pysyivät kurissa. Joonas Oden laukoi kolmannessa erässä varmasti uransa tärkeimmän maalin ja Suomi piti lopussa tiukan ottelun hallussaan.

Lyö vetoa ottelusta:

Kanadaa vastaan tarvitaan vähintään yhtä hyvä onnistuminen kuin torstaina. Kivikova kanukkilauma tulee päälle varmasti lujaa, joten rivien on oltava yhtenäisiä ja pelitavan tip top kunnossa. Eniten pelimielessä kiinnostaa vähämaalisuus, sillä Leijonat pystyy kyllä onnistuessaan pitämään kovat kanukit loitolla maalitonteista. Vetosuositus on Ottelussa alle 5.5 maalia kertoimella 1,86.

Nordicbet tarjoaa peräti 170€ arvoisen tervetulopaketin. Alkuun saat 100 euroa bonusta. Sen jälkeen vielä 50% tervetulobonuksen ja kaupan päälle 20 euron ilmaisvedon.

Lunasta Nordicbetin tervetulopaketti näin:

  1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
  2. Tee talletus.
  3. Saat esimerkiksi 100 euron talletuksella 200€ pelirahaa ja lisäedut myöhemmin.