Toteutuuko Sami Heleniuksen toive Jokereihin liittyen tänä vuonna? – ”Se antaa luottoa”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

KHL:n läntisen konferenssin kärkisijoista taisteleva Jokerit kohtaa torstaina SKA Pietarin konferenssin kärkikahinassa.

Jokerit isännöi SKA Pietaria parisen viikkoa sitten Helsingissä. Tuolloin narripaidoilla oli pelihurmos päällä ja KHL:n jättiläisiin kuuluva SKA koki Hartwall Arenalla karmivan nöyryytyksen.

– Ei tästä ole kauaakaan, kun Jokerit niitä kotonaan pöllytti tennislukemin 6-0. SKA:n materiaaliin ja odotuksiin nähden he ovat pelanneet yskähdellen koko kauden, toteaa ex-jokeripakki Sami Helenius SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit on pelannut joulukuusta lähtien todella väkevää kiekkoa, ja 16 edellisessä pelissä he ovat jääneet vain kerran pisteittä.

– Jokereilla on ollut hyvä buugi päällä ja jos jätkät pysyy terveinä, niin edessä voi olla pitkä kevät. Jokerit on kyennyt voittamaan tällä kaudella KHL:n isoja aiempaa enemmän, ja se antaa luottoa.

Helenius itse edusti Jokereita uransa alkuvaiheessa 90-luvun alussa ja puki uudelleen narripuvun päälleen palattuaan Pohjois-Amerikan kiertueelta vuosikymmen myöhemmin. Jokerit on Heleniukselle edelleen rakas seura ja puolustajalegenda toivoo narreille menestyksekästä pudotuspelikevättä.

– Henkilökohtaisesti Jokereissa pelanneena ja vieläkin organisaation kanssa hyvissä väleissä olevana toivon, että tänä vuonna mentäisiin pidemmälle kuin aiemmin, Helenius toteaa.

Jokereiden ja SKA:n välinen ottelu Pietarissa alkaa klo 18.30. Viasat ja Viaplay välittävät kamppailun suorana lähetyksenä. Ennakointi studiossa aloitetaan klo 18.00.

Kimmo Mäkinen