Suomen kultasankari kutsuttiin ylös farmin farmista – Lähde: taustalla voi olla isompaakin draamaa

© Kuva: Getty Images

Suomalaismaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen on kutsuttu ECHL-seura Cincinnati Cyclonesista AHL-seura Rochester Americansin vahvuuteen. Asiasta kertoi Buffalo Sabresia seuraava toimittaja Joe Yerdon.

Samalla Yerdon spekuloi, että Luukkosen kutsulla AHL:ään saattaa olla isompikin merkitys. Buffalon maalivahti Carter Hutton on ollut viime aikoina vaikeuksissa NHL:ssä. Hänen torjuntaprosenttinsa kauden 17 ottelussa on 89,2.

Samaan aikaan ruotsalaisvahti Jonas Johansson on loistanut AHL:ssä. Yerdon vihjailee Twitterissä, että Johansson voitaisiin kutsua NHL:ään nappaamaan Huttonin paikka. Näin Luukkoselle olisi tarjolla enemmän roolia Americansissa.

20-vuotias Luukkonen on pelannut aiemmalla urallaan yhden AHL-ottelun. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 94,1. Tällä kaudella suomalaisvahti on esiintynyt 20 ECHL-ottelussa ja pysäyttänyt kiekot 91,7 prosentin varmuudella.

Luukkonen muistetaan vuoden 2019 nuorten maailmanmestaruuskisoista. Hän torjui Nuoret Leijonat sankarillisesti kultaan. Luukkonen esiintyi kuudessa ottelussa ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 93,2.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.