Siinä kalpenevat Patrick Kane ja Alex Ovetshkin ikiajoiksi – tämäkin tilastofakta kertoo Connor McDavidin järkyttävästä liekehdinnästä NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Kuten NHL:ää seuraava kansa tietää, ei Connor McDavidin, 23, pisteiden mättämistä ole saanut kuriin taalajäillä kukaan. Pelaaja on tehtaillut nyt uransa 334 runkosarjan pelissä selvästi päälle pisteen per ottelu. Saldo on häikäisevä 153+290=443.

Tuo määrä on koko sarjan nykypelaajien mittapuulla maagisen kovaa luokkaa. Eilen 23 vuotta täyttänyttä pelaajaa paremmin ennen kyseistä ikää nykypelaajista on nimittäin tehoillut vain Sidney Crosby. Pittsburgh Penguins -ikoni mätti nuorena poikana 506 pistettä.

McDavid on jättänyt varjoon uransa alkuvuosina tietysti kivenkovia nimiä, kun edellä on vain maanmies Crosby. Lähimmäksi Edmonton Oilers -tykkiä päässeet pelaajat ovat Steven Stamkos 345 pisteellä sekä Patrick Kane 324 ja Alex Ovetshkin 310 pinnalla. Koska nämä ovat McDavidia vanhempia, eivät he enää kanukista luonnollisesti ohi nouse.

Oilers-tykki johtaa tämänkin kauden pistepörssiä saldolla 25+46=71. Edmontonin peli puolestaan on alkanut sakkaamaan viime aikoina väkevän alkukauden jälkeen.

LUE MYÖS:
Aleksandr Ovetshkin ohitti Teemu Selänteen NHL:n maalipörssissä – suomalaislegenda heitti heti kovan haasteen

Torontolle karmea menetys: loukkaantunut supertähti jopa kaksi kuukautta sivussa


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!