Kuten NHL:ää seuraava kansa tietää, ei Connor McDavidin, 23, pisteiden mättämistä ole saanut kuriin taalajäillä kukaan. Pelaaja on tehtaillut nyt uransa 334 runkosarjan pelissä selvästi päälle pisteen per ottelu. Saldo on häikäisevä 153+290=443.

Tuo määrä on koko sarjan nykypelaajien mittapuulla maagisen kovaa luokkaa. Eilen 23 vuotta täyttänyttä pelaajaa paremmin ennen kyseistä ikää nykypelaajista on nimittäin tehoillut vain Sidney Crosby. Pittsburgh Penguins -ikoni mätti nuorena poikana 506 pistettä.

McDavid on jättänyt varjoon uransa alkuvuosina tietysti kivenkovia nimiä, kun edellä on vain maanmies Crosby. Lähimmäksi Edmonton Oilers -tykkiä päässeet pelaajat ovat Steven Stamkos 345 pisteellä sekä Patrick Kane 324 ja Alex Ovetshkin 310 pinnalla. Koska nämä ovat McDavidia vanhempia, eivät he enää kanukista luonnollisesti ohi nouse.

Sportsnet Stats

@SNstats
Most points prior to turning 23 years old, active NHL players

Sidney Crosby 506
#Oilers Connor McDavid 443
Steven Stamkos 345
Patrick Kane 324
Alex Ovechkin: 310

Oilers-tykki johtaa tämänkin kauden pistepörssiä saldolla 25+46=71. Edmontonin peli puolestaan on alkanut sakkaamaan viime aikoina väkevän alkukauden jälkeen.

LUE MYÖS:
Aleksandr Ovetshkin ohitti Teemu Selänteen NHL:n maalipörssissä – suomalaislegenda heitti heti kovan haasteen

Torontolle karmea menetys: loukkaantunut supertähti jopa kaksi kuukautta sivussa