Nuorten Leijonien tähti maajoukkueeseen – Jukka Jalonen kehuu ylväästi: ”Ei Liigassa oo varmaan samantasoista pelaajaa kiekon kanssa – elementit NHL-tasoa”

© Kuva: Leijonat.fi

HARTWALL ARENA, HELSINKI. Ilveksen väkkärämäinen Matias Maccelli on ainoa vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut soturi, joka valittiin Leijonien mukaan ensi viikon Euro Hockey Tourille.

Leijonissa ensiesiintymisen tekee hyökkääjä, kenet Jukka Jalonen kehui suurinpiirtein maasta taivaaseen.

– Ihan huikee pelaaja. Ei meillä Liigassa oo varmaan ketään samantasoista pelaajaa kiekon kanssa, kun hän. Oli hyvä kisoissa, Jalonen ylistää Helsingissä maajoukkueiden julkistustilaisuudessa.

Maccelli on painanut Liigassa tupsukorvien paidassa 33 otteluun tehot 11+16=27. Tehotilasto näyttää lukemaa +12. Nuorten MM-jäillä pelaaja takoi pisteet 2+3=5 (-3).

– Totta kai muutamia pieniä juttuja pitää pelissä parantaa tai suoraviivaistaa, Jalonen jatkaa.

Maccelli varattiin NHL:ään viime juhannuksena neloskierroksella numerolla 98. Pelaajan NHL-oikeudet ovat Arizona Coyotesilla.

Jos on Jalosta rivien välistä tulkitseminen, ei taalajäille murtautumiseen välttämättä mene kauaa aikaa. Ensimmäistä kautta miesten sarjoissa pelaava taituri on vakuuttanut Jalosen.

– Noi elementit, mitä hän pystyy esittää illasta toiseen, ovat NHL-tasoa. Pidän hänestä tosi paljon pelaajana. Vaikuttaa hyvältä tyypiltä muutenkin. Erittäin rohkea ja luova pelaaja, joka pystyy pitämään kiekkoa. Se on nykypäivän jääkiekossa aika haastavaa puuhaa. Ei kahta sekuntia, vaan pidempään.