NHL:ssä alkamassa hullut päivät: useat tähtipelaajat saamassa jatkosopimuksen?

© Kuva: Getty Images

NHL-sääntöihin kirjatun pykälän mukaan vuoden vaihtuminen tarkoittaa samalla sitä, että vuoden sopimuksella pelaavat pelaajat saavat nyt neuvotella jatkosopimuksista nykyisten seurojensa kanssa.

Kyseisistä pelaajista kenties kaikista mielenkiintoisimmat nimet lienevät Chicago Blackhawksin ruotsalaismaalivahti Robin Lehner, sekä sensaatiomaista kautta Ottawa Senatorsin riveissä pelaava laitahyökkääjä Anthony Duclair.

Blackhawksiin riveihin New York Islandersissa pelaamansa huippukauden jälkeen vapaana agenttina siirtynyt Lehner on syrjäyttämässä Chicagon maalilla seuran pitkäaikaista ykkösvahtia Corey Crawfordia. 28-vuotias ruotsalainen on mitä todennäköisemmin Blackhawksin seurajohdon ykkösvaihtoehto ensi kauden vastuunkantajaksi ohi pahoista loukkaantumisista urallaan kärsineen konkarivahti Crawfordin.

Peräti neljää eri NHL-seuraa viime kaudella edustanut Duclair puolestaan on noussut tällä kaudella NHL:n parhaiden maalintekijöiden joukkoon. 24-vuotias kanukki on mättänyt kauden 40 pelissä tehot 21 maalia ja antanut päälle 10 maalisyöttöä ollen Senatorsin alkukauden paras pistemies. Vain 1,6 miljoonaa taalaa tästä kaudesta tienaava hyökkääjä saattaa tosin päätyä kauppatavaraksi vielä ennen helmikuun siirtotakarajaa, mikäli jälleenrakennuksen parissa puuhastelevan Senatorsin seurajohto haluaa käyttää miestä pelinappulana tulevaisuutensa rakentamisessa.

LUE MYÖS: NHL:ssä jysähti: peräti kolme Toronto-pelaajaa jätti siirtopyynnön