NHL:n suomalaisfloppi jäämässä ilman jatkosopimusta – nämä kolme seurakaveria kiilaamassa ohi?

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers taistelee kuluvalla NHL-kaudella pitkästä aikaa tosissaan paikasta taalaliigan pudotuspeleissä.

Öljykaupungin seuraan alempien ketjujen sentteriksi kesällä hankitun Markus Granlundin NHL-ura sen sijaan näyttää olevan taputeltu. Farmiin siirtolistan kautta pudotettu 26-vuotias onnistui alkukauden 31 pelissä iskemään varsin rajallisella vastuulla tehot 3+1. Miehen peli farmiliigan Bakersfield Condorsin riveissä on kuitenkin näyttänyt lupaavalta: suomalainen on takonut kahdeksaan peliin tehot 4+3.

Tämä kertookin oleellisen taitavan ”MaG”:n ongelmasta: mies on liian heppoinen NHL:n kahden kärkiketjun roolliin, muttei toisaalta kovinkaan käyttökelpoinen alempien ketjujen rouhijana.

Sportsnetin Elliotte Friedman uskoo tuoreessa 31 Thoughts -podcastissa Oilersin jättävän Granlundin kauden jälkeen ilman sopimusta ja solmivan sen sijaan jatkopahvit kolmen muun samoista pelipaikoista kamppailevan hyökkääjänsä kanssa. Nämä ovat toimittajan mukaan Josh Archibald, Riley Sheahan sekä Joakim Nygård, jotka ovat kaikki onnistuneet kuluvalla kaudella seurajohdon vakuuttamisessa Granlundia paremmin.

Granlundin toiveet NHL-kutsusta loppukauden aikana lepäävätkin nyt loukkaantumisten, sekä nyt nähdyn kaltaisten AHL-tehojen jatkumisen varassa.


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?