Mitä kummaa täällä oikein tapahtuu? Suomalainen tappelijaprofiili tekee ihmeellistä tuhoa ulkomailla – ei ole tehnyt koskaan näin paljon pinnoja missään

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga-aikoina lähinnä nyrkkien heiluttelusta tutuksi tullut Ilari Melart (arkistokuvassa) tekee Ruotsin pääsarja Växjössä kummallisia asioita. Pelaaja on paukuttanut tällä kaudella 27 ottelussa suorastaan häikäisevät tehot 12+7=19.

Maajoukkuemies upotti torstaina Färjestadin kahdella maalillaan. Ensimmäinen syntyi päätöserässä ylivoimalla sen ollessa 2-3-kavennus. Melart kruunasi iltansa jatkoajalla 3-4-maalilla, joka oli silmiähivelevää katseltavaa. Växjö oli pahimmillaan 3-0-vierastappiolla.

– Kaksi uskomattoman mukavaa ja tärkeää pinnaa lähti kotiin. Nautimme tästä lauantaihin asti, jolloin kohtaamme Leksandin, seuran kotisivuilla hehkutettiin.

Toki kivitalon kokoinen pakki (190 cm, 97 kg) on kunnostautunut myös jäähyilyssä, sillä noita minuutteja pelaajalla on kasassa 57. Plusmiinustilasto näyttää lukemaa +14.

Melart ei ole tehnyt hänen Eliteprospects-sivuston pelaajakorttinsa mukaan koskaan 19 pinnaa missään joukkueessa runkosarjassa – ei siis esimerkiksi junioreissakaan. Nyt pelaaja on Ruotsissa suomalaisten sisäisen maalipörssin selvä kärki. Malmön Matias Myttynen seuraa kakkosena yhdeksällä häkillä.

Kaikki sarjat huomioiden aiemmin Melartin piste-ennätys oli kaudelta 2012-13 HIFK:n paidasta. Silloin pakki iski 50 pelissä pinnat 7+11=18.