Vegas Golden Knights tarjosi keskiviikkona kovan uutispommin, kun seura tiedotti irtisanoneensa päävalmentaja Gerard Gallantin.

Golden Knights valitsi Gallantin tilalle aikaisemmin tällä kaudella San Jose Sharksista kenkää saaneen Peter DeBoerin.

Potkut tulivat kiekkopiireissä melkoisena yllätyksenä, sillä olihan Gallant johtanut Golden Knightsin ensimmäisellä kaudella finaaleihin asti. Tällä sesongilla Golden Knightsilla ei ole mennyt aivan toivotulla tavalla, sillä seura majailee läntisen konferenssin yhdeksännellä sijalla.

Kaudella 2017-18 NHL:n parhaaksi valmentajaksi valitun Gallantin potkujen kerrotaan johtuneen täysin pelillisistä syistä.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman teki myöhemmin keskiviikkona mielenkiintoisen paljastuksen Golden Knightsin ja Gallantin taustoista.

– Aikaisemmin tällä kaudella Gallant ja Golden Knights neuvottelivat vielä jatkosopimuksesta. NHL:ssä on aivan hullu vuosi menossa, Friedman valaisi.

Gallantin tilanteesta entistäkin hullunkurisemman tekee se, että hänet valittiin Pacific-divisioonan valmentajaksi NHL:n tähdistöotteluun. Vielä ei ole tietoa, että osallistuuko työtön valmentaja näihin karkeloihin.