Liigan superyllättäjän tähti takonut ennätyksiä uuteen uskoon – pelaa uransa parasta kautta ”vanhoilla” päivillään: ”Ne ovat aika kovat pisteet”

© Kuva: Juha Tamminen

KooKoon Kim Strömberg, 32, on ollut yksi Liigan valovoimaisimmista tähdistä, kuten hänen joukkueensakin. Liigahistorian ensimmäistä kertaa taatusti pudotuspeleihin – ja mahdollisesti jopa suoraan puolivälieriin – rynnivä KooKoo on seitsemän ottelun voitto- ja 12 ottelun pisteputkessa.

Kun joukkueen apukapteeni on takonut tällä kaudella tehot 17+17=34 (+5), on pelaaja takonut runkosarjakohtaista maaliennätystään viidellä ja pisterekordiakin liki kymmenellä.

– Ne ovat aika kovat pisteet, mutta vielä pystyn parantamaan ja pumppaamaan enemmän irti ja pelaamaan paremmin, pelaaja tokaisee Liigan nettisivuilla.

– Yritän ajaa maalille ja sieltä ne ovat useimmiten tulleet. Sinne on myös kiekkoa laitettu. Ylivoimallakin on muutama tullut, Strömberg kuittaa maaleistaan.

Laiturista sentteriksi KooKoossa vaihtaneen hyökkääjään mukaan voi sanoa, että hän pelaa uransa parasta liigakauttaan.

– Mutta vielä ei kautta ole pelattu loppuun. Mitä vain voi vielä tapahtua. Pelataan kausi loppuun asti ensin ja katsotaan sitten, miten on mennyt.

KooKoo on ollut läpi kauden Liigan piristysruiske. Se keikkuu nyt tiukasti siis suorassa puolivälieräpaikassa.

– Meidän joukkueemme on pelannut hyvin. Olen saanut pelata paljon, paljon ylivoimaa ja hyvien ketjukavereiden kanssa. Tämä on aika perinteinen vastaus, mutta näin tämä homma menee. Olen aina halunnut pelata tällaisessa roolissa. Nyt olen saanut hyvän mahdollisuuden ja olen käyttänyt sen hyväkseni.

Tehohyökkääjän mukaan viren kumpuaa kesästä. Joukkue on tehnyt töitä pitkään hyvin ja treenitkin ovat olleet onnistuneita.

– Ketjukoostumukset ovat onnistuneet aika hyvin. Olemme pelanneet hyvin ja onnistuneet erikoistilanteissa. Tämä on monen asian summa. Maalivahditkin ovat onnistuneet hyvin.

Kouvola maistuu.

– Pelit ovat menneet hyvin tähän mennessä ja muutenkin elämä rullaa ihan ok täällä.