Venäläiskonkari Ilja Kovaltshukin NHL-ura jatkuu ainakin kuluvan kauden loppuun Montreal Canadiensissa. (lue uutinen täältä)

Kovaltshuk saapui Canadiensiin edullisesti, sillä laituri pelaa loppukauden kaksisuuntaisella sopimuksella, jonka cap hit on vaivaiset 700 000 dollaria.

Canadiensin GM Mark Bergevinin mukaan hankinta tehtiin, koska joukkue haluaa taistella tosissaan pudotuspelipaikasta, mutta The Hockey Newsin konkaritoimittaja Ken Campbell ei ole ratkaisusta vakuuttunut.

– He hankkivat 36-vuotiaan laiturin, joka oli liian vanha ja hidas pelaamaan yhdessä vanhimmista ja hitaimmista joukkueista koko NHL:ssä, Campbell täräyttää viitaten Kovaltshukin aiemmin edustamaan Los Angeles Kingsiin.

Takavuosien NHL-taiturin toinen tuleminen taalaliigaan on osoittautunut melkoiseksi suutariksi.

Kovaltshuk teki kesällä 2018 Kingsin kanssa kolmivuotisen ja 6,25 miljoonan dollarin vuositulot taanneen sopimuksen, mutta diili purettiin joulukuussa venäläisen vaisujen otteiden myötä.

Viime NHL-kaudella kovin odotuksin Pohjois-Amerikkaan saapunut Kovaltshuk summasi 64 ottelussa vaivaiset 34 (16+18) tehopistettä ja kuluvalla sesongin 17 ottelua ovat tuottaneet 9 (3+6) pinnaa.